Nedjelja, 28 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

DINAMOV JOKER SA SUPRUGOM U ZAGREBU NAŠAO NOVI DOM ‘Kad sam ostao nepokretan, otac me nosio na leđima, a Bjelica me pozvao usred medenog mjeseca’

– Bez njih ništa ne bi imalo smisla – kaže mi Damian Kądzior (27) dok grli svoju suprugu Anetu (26) i četverogodišnjeg koker španijela Chica. Poljskom reprezentativcu, Bjeličinom jokeru s klupe, Zagreb je već 18 mjeseci dom, a Dinamo matični klub.

– Obiteljski sam čovjek, rijetko sam negdje bez supruge i Chica, a Aneta je moja najveća podrška – govori dok nam poziraju uoči velike utakmice Dinama protiv Atalante u Milanu, vjerojatno presudne za Dinamo u Ligi Prvaka.

Rijeka, 301019. Stadion Kantrida. Opatija - GNK Dinamo, 1/8 finala nogometnog kupa Hrvatska, 19/20. Na fotografiji: slavlje. Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Matija Djanješić / CROPIX

 

Kądziorovi žive u stanu u blizini maksimirskog stadiona.

– Sretan sam kod kuće, a to me čini dobrim i na terenu – kaže nam Damian na prilično dobrom hrvatskom, koji je iznimno brzo svladao, pa nježno gleda Anetu. Oženili su se u rodnoj im Poljskoj prošle godine nakon sedam godina veze. Nakon čestih selidbi zbog njegovih promjena klubova u Poljskoj, u Zagrebu su se dosad zadržali najdulje i zbog toga im, kažu, nije krivo, naprotiv. Damianova nogometna priča primjer je ustrajnosti. Kao 18-godišnji nogometaš poljske Jagiellonije zaradio je ozljedu oba stopala zbog koje su mu operirane obje noge istovremeno i zbog čega je nakratko bio nepokretan. Tri tjedna bio je u invalidskim kolicima, dva mjeseca trajao je mukotrpni oporavak, a nakon tri mjeseca već se vratio na sportske terene.

Bakina kuhinja

– Dva mjeseca moji su dani izgledali potpuno isto. Kad bih se ustao ujutro, otac bi me doslovno stavio na svoja leđa i vozio na bazen na kojem bih provodio dva sata plivajući.

Kako su otac i majka morali na posao, baka je ta tri mjeseca živjela s nama i kuhala

Izvor vijesti

Slični postovi: