Nedjelja, 14 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Dizajnerica koju vole domaće poznate face dobila poslovno priznanje

Modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović dobitnica je ugledne nagrade Veuve Clicquot Business Woman Award za ovu godinu.

Druga nominacija 

Dojčinović je bila nominirana u konkurenciji s Kristinom Ercegović, Alis Marić i Ivanom Matić, a žiri je odlučio upravo 37-godišnjoj kreatorici dodijeliti  ovo priznanje kojim se nagrađuju žene koje su se dokazale na poslovnom planu i ostvarile renomirane karijere. Aleksandra Dojčinović tako će biti hrvatska predstavnica na regionalnom izboru 29. studenoga u Ljubljani. Nikada dosad Hrvatska tu nije odnijela pobjedu, no ako to sada Dojčinović pođe za rukom, predstavljat će Hrvatsku na svjetskom izboru koji će se održati u Parizu.

– Ovo mi je bila druga nominacija i stvarno joj se nisam nadala, nisam taj tip osobe. Nezgodno je bilo što očekivati jer očekivanja nikad nisu nikoga nigdje dovela. I naravno da mi je čast što sam upravo ja izabrana, to je dodana vrijednost mom poslu, posebno što za nas iz modnog biznisa sada kreće sezona – rekla je Dojčinović. Veuve Clicquot Business Woman Award svojevrsni je Oscar koji se svake godine dodjeljuje uspješnim poslovnim ženama, a taj izbor ima 27 zemalja diljem svijeta. Pokrenut je 1972. u čast Madame Clicquot, Francuskinje koja se 1798. udala za uspješnog proizvođača šampanjca Françoisa Clicquota.

U 27. godini ostala je udovica, no suprotno tadašnjim običajima odlučila je preuzeti suprugovo poslovanje i tako postala prva žena na čelu kompanije. Vodila ju je uspješno i tako postala primjer svim poslovnim ženama, a stoljećima poslije pokretanjem ove nagrade odali su počast njezinu poduzetničkom duhu. Što se same Aleksandre Dojčinović tiče, ona iz sezone u sezonu diže ljestvicu poslovanju. Već dugo priprema izlazak svog brenda LeiLou na zahtjevno talijansko tržište zbog čega je stalno na relaciji Hrvatska – Italija iz koje se, uzgred rečeno, upravo vratila. Kako je gotovo skeptično racionalna kada je u pitanju čisti biznis, procjenjuje da će joj za to biti potrebne još godine rada dok ne zadovolji sve stroge talijanske uvjete.

Crveni tepih

Paralelno, njezine se kolekcije iz godine u godinu sve češće mogu vidjeti na crvenim tepisima i after partyjima prestižnih svjetskih događanja.

– Za mene osobno, kada je u pitanju taj segment, najveći je uspjeh u posljednje vrijeme to što je Camila Cabello odjenula moju haljinu za after party ovogodišnje dodjele MTV Awards gdje je izabrana za izvođačicu godine te imala najbolji video. A ja sam uz to još i njezina velika obožavateljica i pratim njezinu karijeru još od X-Factora pa sam baš zato bila sretna što nosi moju kreaciju – objašnjava Dojčinović.

Tim Camile Cabello javio se timu Alex Dojčinović, jer tako obično u tom poslu stvari i funkcioniraju. Tako je bilo i za nedavni tradicionalni party Harper’s Bazaara, Icon, koji se održava u vrijeme njujorškog Tjedna mode. Jasmine Tookes, američka manekenka i anđelica Victoria’s Secreta, i to ona koja nosi najskuplji, dijamantima optočen grudnjak, upravo za taj je party, čija je domaćica slavna modna urednica Carine Roitfeld, nosila izuzetno seksi crno odijelo LeiLou. Dojčinović je odjenula i druge strane manekenke, televizijske voditeljice i glumice, a među njima i zvijezdu serije “Doktor House” Jen Morrison za premijeru filma “Assassination Nation” sredinom rujna.

– Morate odjenuti barem stotinu zvijezda svake sezone i tako godinama da bi došlo do velikog rezultata. Jer, treba biti realan, tržište jest veliko, ali velik je i ovaj svijet u kojem na dnevnoj bazi ima stotine takvih događaja – progovara ponovno racionalnost iz Dojčinović.

I za ovu godinu planira veliku reviju svoje nove kolekcije proljeće-ljeto, koja će se održati 20. studenoga, no kako još sve detalje nije dogovorila, više od toga nije mogla otkriti.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: