Srijeda, 22 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

DOBRO JE ZNATI: RAZBIJAMO MITOVE KOJI PRATE VOŽNJU NA PLIN Deset odgovora na 10 najčešćih zabluda i urbanih legendi o autoplinu

Među vozačima danas kola znatno manje poluprovjerenih informacija i urbanih legendi o vožnji na plin nego što je to bio slučaj prije dvadesetak godina, no mnoge takve priče su i danas aktualne

Ivan Lacković

 

1. Ugradnja plinske instalacije je neisplativa

Ne, osim ako vozač godišnje prevaljuje iznimno malo kilometara. Dobro je što se isplativost ovog ulaganja danas može jednostavno izračunati na brojnim internetskim kalkulatorima, primjerice onom na stranici auto-tim.hr.

Pritom treba znati da ugradnja u prosjeku stoji oko 6000 kn, atest naknadno ugrađene plinske instalacije 1000 kn, a prilikom svakog produljenja registracije plaća se i dodatnih 550 kn na račun naknade za ceste (nije uračunata u cijenu autoplina).

Također, pri izračunu isplativosti ulaganja treba voditi računa da je potrošnja autoplina otprilike 10 do 15 posto veća od potrošnje benzina, zbog njegove manje energetske vrijednosti. Prednost tvornički ugrađene plinske instalacije jest što nema troška atesta, a ponekad niti troška same instalacije.

Primjerice, osnovna Dacia Duster s plinskom instalacijom stoji jednako kao i benzinska – 99.900 kuna.

, Image: 522311688, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Mariusz Burcz / Alamy / Alamy / Profimedia

Mariusz Burcz / Alamy / Alamy / Profimedia

 

2. Može doći do nestašice autoplina

Teško. Ukapljeni naftni plin mješavina je ukapljenih ugljikovodika nastalih preradom nafte koji su u normalnom stanju plinovi, a pri povećanju tlaka prelaze u tekuće stanje.

Oko 40 posto autoplina dobiva se rafiniranjem sirove nafte, a ostatak izdvajanjem propana i butana iz zemnog plina.

Ovi proizvodni procesi odvijaju se i u Hrvatskoj, autoplin za domaće tržište proizvode u Rijeci i Ivanić-Gradu i dobava niti u jednom trenutku nije upitna.

<div class="teaser"

Izvor vijesti

Slični postovi: