Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Doček u Hrvatskoj – zdravlje na prvom mjestu novogodišnjih želja

Jedna pandemijska godina je iza nas, a u novu smo ušli s nadom da ćemo biti oslobođeni ograničenja koja su bitno promijenila život mnogih građana. Zdravlje je na prvom mjestu novogodišnjih želja. Dobre su se želje razmjenjivale i na organiziranim dočecima na gradskim trgovima.

Zagreb je u Novu godinu ušao uz spektakularan vatromet na Trgu bana Jelačića. Na koncert Zagrebačke filharmonije i skupine Psihomodo pop moglo se samo uz predočenje COVID potvrde. A nakon što je obišao sve žurne službe, s pozornice na glavnom trgu prvi je put čestitku uputio odlično raspoloženi gradonačelnik Tomislav Tomašević.

– Da nema više pandemije, da se vratimo normalnom životu i da padnu sve maske, kazao je gradonačelnik Tomašević. 

Zbog pandemije Rijeka je bila bez organiziranog dočeka, ali tradicionalni vatromet i slavlje nisu izostali. 

Iako ni u Splitu nije bilo tradicionalnog dočeka na Rivi, a ni vatrometa, Splićani su veselo ispratili Staru godinu.

Samo uz COVID potvrde slavilo se i na osječkom glavnom trgu. “Konačno da mi u Slavoniji, u Osijeku imamo nešto lijepo”, “svim ljudima želimo nekakvu normalu u sljedećoj godini. Ipak je to ono što nam najviše treba”, kazali su neki od građana na dočeku u Osijeku. 

Bez provjera COVID potvrda slavilo se u Sinju. Iako je gradonačelnik Miro Bulj pozvao cijelu Dalmaciju, najavljivanog masovnijeg dočeka nije bilo. Poruka je mir, sloboda, ljubav, živjeli!, izjavio je gradonačelnik Bulj.

Tradicionalnog dočeka na Narodnom trgu u Zadru nije bilo ni ove godine, ali okupljanje građana nije izostalo.

I tisuće Šibenčana uplesale su u 2022. godinu. Neki od njih poželjeli su da “sljedeća godina bude normalna, da se ne moraju opet ondje naći sa zaštitnim maskama i da im bude bolje u svakom pogledu”. 

Najluđu noć u godini Vukovarci su proslavili uz Daleku obalu. I oni su poželjeli “da se korona smiri, da počnu disati kao ‘normalni ljudi’, da nema nikakvih

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: