Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Dogovoreni obračun navijača?

Popisuje se šteta nakon sinoćnje masovne tučnjave u zagrebačkoj Dubravi. Dan uoči susreta dvaju klubova u kvalifikacijama za Ligu prvaka, sukobilo se oko 300 Bad Blue Boysa i stotinjak navijača poljske Legije. Koristili su se palicama i bakljama, ali i svime drugim što im je moglo poslužiti za obračun. Intervenirala je i policija.

Prizori u kojima lete palice i stolice te oni uništenih terasa kafića zgrozili su sve, a najviše stanovnike zagrebačke Dubrave. No tragediju i potpunu katastrofu spriječila je policija. 

– Jesmo li reagirali na vrijeme… jesmo, pa vam to sve govori. Spriječili smo daljnje sukobe, rekla je Marija Goatti, glasnogovornica PUZ-a.

Tučnjava Bad Blue Boysa i navijača Legije iz Varšave, kažu nam upućeni, nije bila slučajna. Konobari iz kafića potvrđuju nam da su poljski navijači bili veoma nervozni, a naručivali su samo sokove i vodu. Većinom su bili jake građe i izgledali su, kažu nam, “utrenirano”, pa se zbog svega toga u zraku osjećala napetost. 

Policija navodi da nije bilo teže ozlijeđenih, no neslužbeno se doznaje kako su neki od sudionika, i to s obiju strana, zatražili medicinsku pomoć. U neredima je oštećeno pet ugostiteljskih objekata i tri parkirana vozila. 

– Mi možemo reći da se nadamo da neće biti nikakvih nereda na dan utakmice da će sve proći u sportskom ozračju i da će na stadionu atmosfera biti pozitivna i da će navijači na samom stadionu biti prava podrška igračima, istaknula je Iva Cigrovskij, voditeljica odnosa s javnošću GNK Dinamo.

Poljaci koji su sudjelovali u tučnjavi danas neće biti na tribinama Maksimirskog stadiona jer ih je policija prepratila iz Zagreba, a zatim i iz Hrvatske. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: