Četvrtak, 30 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Dojava o bombi u Avenue Mallu

Iza 20 sati policija je zaprimila dojavu o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi u trgovačkom centru Avenue Mallu.

Postupanje je u tijeku.

Policija je i prije četiri dana dobila niz dojava o bombama u trgovačkim centrima, koje su srećom bile lažne. Svi trgovački centri brzo su evakuirani. Pregledali su ih protueksplozijski stručnjaci, nakon čega su ponovno otvoreni.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević tada je izjavio kako one koji lažno dojavljuju o bombama treba drastično kazniti.

Radni sastanak načelnika PU zagrebačke i odgovornih osoba za sigurnost u trgovačkim centrima

Jučer je u prostorijama PU zagrebačke održan radni i koordinacijski sastanak na kojem su bili prisutni načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić sa najbližim suradnicima te odgovornim osobama za sigurnost više trgovačkih centara iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Tema održanog sastanka su postupci i mjere samozaštitnog ponašanja i sigurnosti građana kod dojava o eksplozivnim i sličnim napravama.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke istaknuo je kako svima treba biti primarni cilj zaštita života ljudi i imovine te da samo uz međusobnu koordinaciju svih nadležnih službi u cijelom procesu mogu pridonijeti da održe sigurnost i povjerenje sugrađana.

Svim prisutnima skrenuta je pozornost na potrebu organizirane provedbe mjera samozaštitnog ponašanja, na važnost uloge zaštitarske službe, ali i ostalih zaposlenika te osnovna pravila ponašanja nakon zaprimljenih anonimnih dojava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: