Četvrtak, 18 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Dramatično svjedočanstvo putnice iz poljskog autobusa smrti

Službeno je potvrđeno da su poginula oba vozača poljskog autobusa koji je u subotu sletio s autoceste A4 kod Brezničkog Huma. U strašnoj nesreći život je, podsjetimo, izgubilo 12 osoba koji su išli na hodočašće u Međugorje. Nitko iz prednjeg dijela autobusa nije preživio, a u to vrijeme većina je putnika spavala. Među njima je bila i žena koja je s HRT-om podijelila svoje strašno svjedočanstvo.

Veselila se Barbara Szafranska, iz malog mjesta Jedlinska na jugu Poljske, svojem prvom hodočašću u Međugorje. Njih četrdesetak u petak je iz Varšave krenulo na put dug 1500 kilometara.

– Nakon svete mise krenuli smo na put. Svaka tri sata smo stajali, imali pauzu, okrijepili se i putovali dalje, rekla je Szafranska.

Barbara je sjedila na sredini autobusa, atmosfera je bila hodočasnička – pjevalo se, molilo, razgovaralo. Tog kobnog subotnjeg jutra Barbara je spavala.

– U 5.40 snašla nas je ta strašna nesreća, probudila sam se u bolnici i nisam ni znala što se dogodilo. U autobusu je tada većina nas spavala, posvjedočila je.

S teškim ozljedama glave, noge, trbuha hitno je prevezena u čakovečku bolnicu.

– U subotu ujutro smo ovdje zbrinuli dvije pacijentice, poljske državljanke, koje su imale teške ozljede i odmah smo krenuli s operativnim zahvatima, rekao je Igor Šegović, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec.

Njezin suprug Rikard na vijestima je doznao što se dogodilo. Imao je loše slutnje jer mu se Barbara nije javljala na mobitel.

– Tek oko 6, 7 sati u subotu navečer dobio sam informaciju da je operirana. Cijeli sam dan pokušavao stupiti u kontakt s njom. Nismo ni znali je li to njezin autobus. Poslije smo doznali da je u Čakovcu i odmah krenuli na put. Stigli smo sinoć, ispričao je Barbarin suprug Rikard Szafranski.

Barbara je stabilno, njezina je obitelj u Čakovcu, gdje im je pružena sva pomoć. Posjetio ih je i međimurski župan.

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: