Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Duboke rane od potresa sporo zacjeljuju

Godinu dana poslije velikog potresa želje i nade stanovnika koji još ne mogu u svoje razrušene domove više su nego jasne -što brže napuštanje skučenih kontejnera, povratak u normalan život, te da se potres više nikada ne ponovi.

Duboke rane od potresa u Petrinji – sporo zacjeljuju.

Život se, iz razrušenog središta grada, preselio u kontejnerska naselja. Teško je, kažu stanovnici, skromni i zadovoljni jer imaju kakav-takav krov nad glavom.

– Poslije tog potresa kako sam tu došla, vidim da mi ne treba puno, ni kuća na kat, ni nešto posebno, priznaje Marija Radošević.

Stanari zgrade u Sisku koja ima crvenu naljepnicu – na godišnjicu potresa okupili su se uz ražanj, a bolje dane čekaju u kontejnerima, mobilnim i kamp-kućicama.

– Donji stanovi su kompletno ošli, znači neuporabljivi su. Sad čekamo daljnje upute već evo godinu dana. Ništa se dešava, kaže Slobodan Culjaga.

U epicentru razornog potresa – Strašniku – nerado se prisjećaju tog utorka, 29. prosinca 2020.

– Takav strah, panika…Svih četvero smo bili u kući u tom trenutku, izvlačili smo se iz kuće kako su umjeli i mogli, prisjeća se Stjepan Batinić.

Više pogledajte u prilogu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: