Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Dvoje stradalih Poljaka koji su bili kritično, sada su stabilno

Službeno je potvrđeno da su poginula oba vozača poljskog autobusa koji je u subotu sletio s autoceste A4 kod Brezničkog Huma. U strašnoj nesreći život je, podsjetimo, izgubilo 12 osoba koje su išle na hodočašće u Međugorje. Preživjeli se oporavljaju u tri hrvatska grada. 

Kako doznajemo od ravnatelja Opće bolnice Varaždin Damira Poljaka, dvoje pacijenata koji su bili kritično i u životnoj opasnosti sada su stabilno.

Trenutačno je u bolnici smješteno sedam pacijenata i potkraj tjedna će neki od njih krenuti u Poljsku.

– U čakovečkoj i varaždinskoj bolnici ukupno je devet pacijenata i svi su izvan životne opasnosti, javlja naš reporter Ivica Grudiček.

Pacijenti u zagrebačkim bolnicama također su stabilno. 

– U KB-u Dubrava liječi se šest bolesnika koji su nastradali u nesreći poljskog autobusa. Četiri su na intenzivnoj njezi, u ponedjeljak su izvedeni dodatni operacijski zahvati prema planu koji je napravljen. Zahvati su prošli dobro i pacijenti su stabilno. Planirane su tri operacije za sutra. Vidjet ćemo, ovisno o stanju, hoće li biti potreban još kakav dodatni zahvat, rekao je za HRT doktor Rado Žic, specijalist opće i plastične kirurgije, koordinator za kirurški dio liječenja pacijenata iz Poljske u KB-u Dubrava. 

Dodao je da su četiri pacijentice na intenzivnoj njezini te da su stabilno, a planira se otpuštanje jednog bolesnika u srijedu. 

– Za ostale još nije predviđen točan datum otpusta, rekao je doktor Žic, ističući da su pacijenti zadovoljni pruženom zdravstvenom skrbi te da su tražili da završe svoje liječenje u Hrvatskoj. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: