Srijeda, 29 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

Egoist bar: moćan interijer s pravom dozom elegancije

Jeste li kad osjetili ljubav na prvi pogled? Mi jesmo, vrlo se često fatalno zaljubimo u neki lijep interijer, a novootvoreni caffe bar u Cvjetnom naselju u Zagrebu potpuno nas je oborio s nogu. Doduše, tko zna hoće li ljubav biti obostrana, jer ovaj interijerski šarmer slovi kao Egoist. A sad bez šale, u Veslačkoj ulici otvoreno je jedno od interijerski najzanimljivijih mjesta koje smo vidjeli u zadnje vrijeme, a projekt potpisuje arhitektica Ana Popović Vujović iz Opereta projektiranja, koja nas uvodi o priču o ovom lijepom mjestu.

– Novootvoreni, treći Egoist bar proteže se na 150 četvornih metara, a smješten je na sredini atraktivne luksuzne zgrade pored ulaza u unutarnji ozelenjeni park i s tri strane ima staklena pročelja koja ga dodatno ističu. Od samog početka gradnje zgrade pripremani su detalji za novi i najveći dosad Egoist bar – otkriva Ana Popović Vujović i ističe da je investitor želio da Egoist bar Cvjetno po kvadraturi bude najveći, ali da istovremeno pruža prepoznatljivu toplu atmosferu u novom stilu kao iznenađenje za svoje stalne i nove goste.

SVJETSKI

– Projektni zadatak bio je pružiti ugodan ambijent koji podsjeća na dnevnu sobu. Osim toga, trebalo je postići više funkcija prostora. Bilo je potrebno osmisliti prostor u kojem se danju može uživati u kavi, a koji će u večernjim satima postati ‘hot spot’ za okupljanje i opuštanje uz koktele i poneku svirku. Glavna misao vodilja bila je stvoriti multifunkcionalni prostor koji svakome može pružiti ponešto. U skladu s tim, fizički je odvojen jedan dio bara gdje je moguće proslaviti rođendan, održati poslovni doručak ili manje predavanje – ističe arhitektica, a mi je pitamo odakle je crpila inspiraciju za uređenje.

Projektni zadatak bio je pružiti gostima ambijent koji podsjeća na njihovu dnevnu sobu. Osim toga, trebalo je postići više funkcija prostora: danju kao mjesto na kojem se pije kava, a u večernjim satima kao mjesto druženja.

– Inspiracija su mi bili restorani i barovi velikih svjetskih metropola. Najveću sam inspiraciju pronašla u sjaju bakra, koji je ujedno luksuzan, a uklapa se u današnje trendove, prvenstveno industrijski stil. Zato je pri uređenju posebna pažnja pridana odabiru materijala. Valoviti i perforirani lim, bakar, natur beton, epoxy pod, čelični profili, armaturna mreža, brodsko uže te drvo u vidu zidne obloge samo su neki od materijala korišteni prilikom uređenja koje prati svjetske trendove u dizajnu interijera – kaže Ana Popović Vujović i naglašava da je jednako važan segment i odabir prave palete boja.

Boja cortena u toaletu odlično se uklopila u cjelokupni estetski dojam kafića

 

– Dominantne su boje u prostoru siva, tamno plava i boja cortena u toaletima, puder roza i crna za zidove, a za namještaj su korišteni prirodni tonovi nafte, kamena i terakote. Sve je dodatno istaknuto zelenilom, plišem i eko kožom ugodnom na dodir, kao i finim detaljima u izvedbi – objašnjava.

ATRAKTIVNOST

Najupečatljiviji su u prostoru stupovi u obliku slova V koji su konstruktivni dio zgrade, a integrirani su kao dio uređenja prostora gdje su postali dominantni interijerski element. Strop je industrijski s vidljivim ventilacijskim cijevima i rasvjetom u vidu visilica, čime je dodatno naglašena visina prostora. Prema unutrašnjosti stambenog bloka nalazi se terasa podijeljena u nekoliko cjelina, kao i okrugli VIP separe s kaminom. – Ovakvim uređenjem ostvarila se i želja investitora da novi Egoist bar izvana bude dovoljno atraktivan da privuče pogled prolaznika i nove goste, a da s druge strane pruži toplinu i dobru atmosferu u koju se gosti rado vraćaju – zaključila je Ana Popović Vujović.

 

Foto: Opereta projektiranje

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: