Ponedjeljak, 20 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Egzotični motivi i svijetle boje u garsonijeri

I dok odbrojavamo zadnje dane do odlaska na odmor, odlučili smo vas razveseliti jednim egzotično uređenim interijer. Ovaj otvoreni studio apartman dizajnirao je Li Jun Chen, a ima sofisticirani afrički izgled. Siva i bijela paleta boja i zanimljivi detalji izrađeni od sirovih tradicionalnih afričkih materijala te ručno izrađeni predmeti  ključ su za postizanje raskošnog izgleda. Pleteni predmeti, prostirke od jute,  prirodna boja drva i velike smaragdnozelene lisnate biljke odišu toplinom i na kreativan način kombiniraju elemente različitih kultura.

 

U ovom izduženom otvorenom tlocrtu stana, sve su zone doma vidljive. U centralno djelu dnevnog boravka kauču gleda na spavaću zonu uz prozor i kupaonicu na suprotnoj strani. Niti jedan pregradni zid nije izveden tako da prirodna svjetlost neometano prolazi sve do stražnjeg dijela prostorije. Stoga se i stil u ovom prostoru neprestano nastavlja. Egzotični dekor prolazi kroz svaki dio u jednoj ujedinjenoj shemi boja.

 

U rustikalnom dnevnom boravku nema umjetnosti na zidu, ali ima ukrasne plemenske štitove koji su naslonjeni na zid sa stražnje strane betonske strukture kauča. Tema afričkog štita nastavlja se u susjednom spavaćem dijelu stana – kao i beton, koji je  nastavak volumena kreveta. Ovaj jednostavan industrijski materijal izvrsna je baza namještaju od pruća.

 

Noćna svjetiljka smještena u pletenoj košari visi preko bijelog rustikalnog spremnika, koji djeluje kao noćna jedinica. Nekoliko knjiga i ukrasnih svijeća raspoređeno je jednostavno preko njegove površine.