Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Ekipa HRT-a provjerila je kako izgleda policijski nadzor vozača

Na cijelom području Europske unije, svakih se mjesec dana provode akcije kojima se pojačano nadziru vozači, pogotovo se provjeravaju alkohol i opojne droge koji su među najčešćim uzrocima prometnih nesreća. Ekipa HRT-a snimila je kako to rade primorsko-goranski policajci.

Kad piješ- ne vozi! Upravo to rekla je gospođa Nada suprugu te uzela volan u ruke!

– Ne pijem kad vozim. Zato je on pijan, kazala je Nada, supruga jednog vozača.

I baš smo tu rečenicu ove večeri mnogo puta čuli! No fasciniralo nas je kada ju je izrekao 82-godišnji gospodin Teo, koji vozi više od pola stoljeća.

– Nikako alkohol na cesti, mislim, prije polaska. Znaju oni to, ali ne pridržavaju se! Baš, što ćete – emocije kojekakve ljubavne, kazao je vozač Teo Čedomir Vrnčić.

U prvih pet mjeseci ove godine na području Primorsko-goranske županije dogodilo se 1140 prometnih nesreća, u kojima je ozlijeđeno 226 osoba, a poginulo 12. Alkohol je jedan od uzroka, no otkako se češće provode akcije poput ove u kojoj se vozači nadziru 24 sata – više nije vodeći uzrok.

– Alkohola ukupno imamo 143 prometne nesreće. 143 vozača su bila pod utjecajem alkohola. Ukupno sankcioniranih je 504 vozača koji su zatečeni da upravljaju autom, naglasio je službenik za sigurnost cestovnog prometa PU PG Dino Dolušić.

A uz ishod kao što su prometne nesreće ili oduzimanje vozačke dozvole, svakako i kazne od 3 000 do 20 000 kuna, ovisno o koncentraciji alkohola, motiviraju da se ne sjedne za volan pod utjecajem alkohola. Stoga su tu – uz policiju – supruge, supruzi, prijatelji, taksiji – za siguran povratak kući!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: