Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Eksplozija kampera u Nashvilleu – namjerni čin

Kamper koji je eksplodirao na božićno jutro u središtu Nashvillea nakon odbrojavanja preko zvučnika, bio je namjerni čin, navodi policija i izvještava o velikoj šteti u prijestolnici country glazbe.

➡️ Ugrožen paket pomoći Amerikancima u pandemiji
➡️ Trump pomilovao bivšeg voditelja kampanje Manaforta
➡️ Već milijun Amerikanaca cijepljeno protiv koronavirusa 

Nakon eksplozije u 6.30 najmanje su tri osobe lakše ozlijeđene i hospitalizirane, rekli su vatrogasci. Policija zasad ne zna je li netko bio u kamperu u trenutku eksplozije. Identitet i motivi počinitelja također su nepoznati.

Policija je blokirala četvrt, a u istrazi sudjeluju FBI i federalna agencija za oružje i eksplozive. Bijela kuća je navela da je predsjednik Donald Trump upoznat sa situacijom. 

U eksploziji je pričinjena velika šteta na pročeljima okolnih zgrada, pukla su prozorska stakla brojnih stanova, trgovina i ureda. Eksplozija se osjetila nekoliko kilometara dalje.

– Mislimo da je to bila planirana operacija, rekao je u prvom komentar glasnogovornik policije Nashvillea Don Aaron. Dodao je da je nešto prije eksplozije policijska ophodnja pozvana zbog pucnjave i primijetila sumnjivi kamper parkiran ispred zgrade kompanije AT&T.

Agenti su “čuli snimku iz unutrašnjosti vozila” s upozorenjem da će bomba eksplodirati četvrt sata kasnije, objasnio je šef policije John Drake.

– Evakuirajte sada, tu je bomba. Bomba u ovom vozilu će eksplodirati, govorio je ženski glas preko zvučnika, ispričali su svjedoci za lokalni list Tennessean. 
To je omogućilo policiji da ide od vrata do vrata i pozove stanovnike okolnih zgrada da se evakuiraju.

Policija je na Twitteru objavila fotografiju kampera bež boje prije nego se parkirao na mjestu eksplozije i pozvala očevice da se jave. Nekoliko policijskih ekipa s psima pregledalo je područje i nema naznaka da ima još eksplozivnih naprava, rekao je Don Aaron.

Vatrogasci su pregledavali zahvaćene zgrade i tražili moguće žrtve. Motiv eksplozije za sada nije poznat.

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: