Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

EMA dala zeleno svjetlo za treću dozu Moderne i Pfizera

Europska agencija za lijekove (EMA) dala je zeleno svjetlo za primjenu treće doze cjepiva tvrtki Moderna i Pfizer-BioNTech. Istraživanja su pokazala da treća doza, koja se daje nakon 6 mjeseci osobama starijima od 18 godina, znatno podiže zaštitu od COVID-a.

Isto tako EMA je odobrila cijepljenje 3. dozom 28 dana nakon druge doze kod osoba s izrazito slabim imunitetom. Neke europske države već su počele, ne čekajući odluku EMA-e, davati treću dozu onim građanima koji imaju slabiji imunitet.

Američka agencija za lijekove preporučuje treću dozu samo osobama starijima od 65 godina, kao i onima koje su zbog prirode posla izložene većem riziku od zaraze.

EMA upozorava da nema dovoljno podatka u ovom trenutku kako bi mogla išta reći o rijetkim nuspojavama poput upale srčanog mišića koje su zabilježene u manjem broju nakon prve ili 2. doze Pfizer-BioNTechova i Modernina cjepiva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: