Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Emotivna reakcija iscrpljenog Damira Martina: “Isuse Bože, što sam izvukao!”

Ova medalja nije bronca, ovo je za mene platina!, rekao je hrvatski veslač Damir Martin, koji je osvojio brončanu medalju u samcu na Olimpijskim igrama u Tokiju. U razgovoru za HRT bio je vidno iscrpljen i emotivan:

– Isuse, što sam izvukao, započeo je emocionalno potpuno ispražnjeni Vukovarac, koji se nakon operacije kuka i duge rehablitacije nije smatrao favoritom za finale, a kamoli za medalju.

– Hvala mojoj obitelji, hvala mom treneru Srećku Šuku koji nikad nije odustajao od mene, a posebno hvala Peri Kuterovcu koji je svaki put bio uz mene i gurao me. Hvala i vama medijima koji ste bili uz mene u ovih pet godina kad nisam mogao prismrditi vrhu, započeo je Martin.

– Ovo je skupljeno svih pet godina, ne samo ova utrka… svašta se događalo oko mene. Da su Olimpijske igre bile prošle godine, nastupio bih, ali bi to bilo više rekreativno. Imao sam loš start, nikako se nisam osjećao udobno u ovom čamcu i čak smo nakon četvrtfinala radili drastične promjene na čamcu, što se inače ne radi. Srećom, namjestili smo ga savršeno, ali start je stvarno bio loš. Na polovici staze sam si rekao da ako bude foto-finiš, znam gdje sam izgubio. Na kraju sam bio vrlo blizu Norvežaninu i još jednom srebru. No, neću se žaliti na broncu. Dapače, ovo za mene nije bronca, ovo je platina, kazao je Martin, koji se osvrnuo na uvjete na ovim čudnim Igrama.

– Toliko mi je dobro u Tokiju da večeras već putujem kući. Želim pobjeći da ne pokupim nešto, kad završi natjecanje svi su malo pušteni s lanca i bolje je pobjeći da ne zarazim svoje.