Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Epidemija izazvana koronavirusom – najnovije informacije

U posljednja 24 sata zabilježeno je 287 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1588.

➡️ Kakvi dezinficijensi mogu na naše ruke?    
➡️ Koronavirus ušao u rodilište: “Situacija je pod kontrolom”  

Na bolničkom liječenju su 334 pacijenta, od kojih 24 na respiratoru. Preminule su četiri osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su registrirane 18.084 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih su 304 preminule, a ukupno su se oporavile 16.192, od toga 161 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 9610 osoba. Do danas je ukupno testirana 333.241 osoba, od toga 4849 u posljednja 24 sata.

Koronavirus u Hrvatskoj

 Čelnik HZJZ-a Krunoslav Capak i ministar Vili Beroš odgovarali su na novinarska pitanja, nakon što su nazočili konferenciji za novinare povodom obilježavanja Dana ružičaste vrpce – Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke.

• Objava podataka kasnila je ovoga utorka gotovo dva sata, a razlog su, kako je navedeno na Twitteru, na profilu Koronavirus.hr, tehnički problemi u HZJZ-u.

• Policija istražuje prijetnje čelnom čovjeku HZJZ-a Krunoslavu Capaku. Opširnije

• Što nas čeka s dolaskom hladnijega vremena, bila je tema emisije “U mreži Prvog”. Opširnije    

• Mogu li maske zaustaviti eksponencijalni rast broja zaraženih te treba li  kažnjavati one koji ne nose maske u zatvorenom prostoru – o tome je u Studiju 4

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: