Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Epidemiolozi poručuju: Cijepljenjem i pridržavanjem mjera možemo izbjeći lanjski scenarij

Hrvatska obala više nije zelena na novoj korona-karti Europske unije. Sada je u narančastoj boji. Epidemiolozi poručuju da cijepljenjem i pridržavanjem mjera možemo izbjeći lanjski scenarij naprasno prekinute sezone u kolovozu, a pozivu na odgovornost pridružila se i ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti jadransku je obalu iz zelene obojio u narančasto. Za naš turizam to nije dobra vijest.

– Županije upozoravamo sve da je najvažnije pridržavati se svih epidemioloških mjera, da se u što većem broju odazovemo na cijepljenje, to nam je važno kako za sadašnje brojke tako i za jesen i kao što sam rekla veliko upozorenje svima nama i jedan trenutak kad se moramo svi zapitati da li želimo dalje uspješnu sezonu, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Korona ili sezona, kaže dubrovački gradonačelnik i upozorava ugostitelje da se drže mjera.

– Ići ćemo vrlo vrlo restriktivno, dizat ćemo tarace na godinu dana svima koji se ne pridržavaju mjere samo jednom. Želimo dugoročno turizam imati do kraja listopada ove godine jer takvi su bookinzi, možemo preživjeti ako situacija bude pod kontrolom, nažalost ako ispadne iz kontrole izgubit ćemo turizam i kruh na stolu, ističe gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Za svoj kruh zabrinuti su i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Zbog povećanog broja zaraženih lokalni Stožer preporučuje da se odgode sve manifestacije koje se nemogu kontrolirati.

– Ja znam da smo svi željni opuštanja, ali na svakome od nas je da svojim radom zadržimo ove brojeve na ovoj razini da ne idemo u restriktivnije mjere, rekao je Damir Gabrić,načelnik Stožera Splitsko-dalmatinske županije.

Organizatori Solinskog kulturnog ljeta program su prilagodili onima s covid potvrdama, ali i onima bez njih. Gledat će ga u isto vrijeme, ali odvojeno.

– Smatram da nije prihvatljivo i da ugrožavamo jedni drugima zdravlje. Tako da nastojimo u najvećoj mjeri što je moguće

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: