Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Evo kako odvojiti spavaću sobu u garsonijeri

Činjenica da vaš stan ima samo jedna soba bez zidova koji će odvojiti spavaći dio od dnevnog, znamo, nije neka sreća. No ne brinite, donosimo obilje rješenja u ovom članku. Postoji mnogi trikova za stvaranje različitih zona u malom stanu: za spavanje, rad ili samo druženje, a u nastavku pogledajte naše omiljene ideje za odvajanje spavaće sobe u studio apartmanu/garsonijeri.

 

Odvojite spavaći dio zavjesama

Prostorne zavjese skrivaju queen-size krevet u ovom studio apartmanu od 41 četvorni metar, koji je dizajnirao Benjamin Hall.

Foto: Facet 14 Studio

 

Instalirajte klizna vrata

Pametni dizajneri iz Facet 14 Studia pretvorili su kutak u ovom stanu u odvojenu spavaću sobu postavljanjem kliznih vrata, ugrađenim blizu stropa.

Foto: Alvhem Makleri

 

Izgradite privremeni polu zid

Privremeni polu-zid dijeli sobu u ovom skandinavskom studio apartmanu uočenom na  stranici Alvhem Makleri. Smatramo da je to posebno dobra ideja ako živite u unajmljenom stanu gdje je zabranjeno izgraditi nešto trajno.

Foto: The Brooklyn Home Company

 

Atraktivna pregrada

Dizajneri interijera iz The Brooklyn Home Company studia izradili su drvenu pregradu kako bi stvorili privatnost za spavaću sobu u ovom studio apartmanu. Prostor koji dijeli sobu daje rustikalni karakter ovom shabby chic dnevnom boravku.

Foto: York Avenue

 

Ikeina KALLAX polica

Bloggerica Jackie Claire koristila je Ikeinu KALLAX  policu za podjelu svog malog studio apartmana na dva različita stambena prostora. Ako niste znali, mnogi dijelovi iz kolekcije KALLAX mogu se jednostavno prilagoditi vašem jedinstvenom ukusu i potrebama. Možete im dodati ladice, košare ili šarene kutije za pohranu.

Foto: ICOS

 

Povećajte prostor namještajem s više funkcija

Ovaj inteligentni sustav za maksimalno korištenje prostora osmislio je ICOSA Design studio za mali stan u San Franciscu. Jedinica kombinira spavaću sobu u stilu potkrovlja na vrhu kubusa u kojem je skriven namještaj s više funkcija poput stola u blagovaonici koji se transformira u ormar. Promotrite zid okrenut prema ženi! On skriva krevet za goste u punoj veličini.

Foto: Black and Milk

 

Krevet u zidu i skriveni prostor za pohranu stvari

Veći dio namještaja odabran od strane tvrtke za dizajn interijera Black and Milk za ovaj studio stan od 25 kvadrata ima cijelu “vojsku” namještaja koji štede prostor. Tajni ormarić skriva zidni krevet koji se spušta preko sofe. Zrcalni zid na desnoj strani također je iznenađenje! Riječ je o samostojećem skladišnom prostoru sastavljenom od pet ormarića poredanih jedan do drugoga. Na fotografiji na žalost nije prikazana plitka konzola koja se otvara i transformira u blagovaonicu za šest osoba.

 

Platforma od šperploče za krevet i odlaganje stvari

Šperploča i ogromna doza kreativnosti pretvorili su ovaj maleni stan u udoban, studio apartman. Drvo je korišteno za izgradnju platforme s ugrađenim ladicama za pohranu na lijevoj strani. Jedinica odvaja spavaću sobu od dnevne sobe s madracom postavljenim gotovo metar iznad poda.

 

Soba razdvojena projekcijskim platnom

Kako bi riješio problem spavaće sobe u ovom studio apartmanu od 40 četvornih metara, dizajner interijera Chris Nguyen, koristio je platno za podjelu prostora. Debela prozirna tkanina također služi i kao divovski projekcijski ekran za gledanje filmova i emisija.

Ova pregrada ima ugrađeni krevet na kotačima

Stvaranje mjesta za madraca, da ne spominjemo kauč, u studio apartmanu koji jedva ima 12 četvornih metara gotovo je nemoguće bez fenomenalnih rješenja poput ovog koje su osmislili arhitekti iz Julie Nabucet studija. Pametna jedinica osim što služi kao pregrada, skriva krevet u punoj veličini. Kada je djelomično izvučen, madrac služi kao kauč. Kada dođe vrijeme za spavanje, postaje krevet.

Foto: Alvhem Makleri

 

Razmislite o zidovima u dvije boje

Dvobojni zidovi su jedan od najjednostavnijih i najpovoljnijih načina stvaranja zona u stanovima s jednom sobom. Spavaća soba u ovom švedskom stanu uočenom na Alvhem Makleri stranici odvojena je vizualno sivom bojom.

Foto: IKEA Hackers

 

Ikea PAX Hack

Par koji se uselio u ovaj studio apartman nije mogao podnijeti ideju kreveta za spavanje u dnevnoj sobi. Tako su došli do genijalne ideje. Njihov projekt uključuje vrata Ikeinog ormara PAX od koji su napravili pregradu koja klizi preko stropne staze.

Budući da su željeli što veću dnevnu sobu, kutak u spavaćoj sobi ima dovoljno mjesta za krevet i malo spremište za odjeću.

Foto: Zukkini Interior Design

 

Namještaj za male prostore

Namještaj posebno dizajniran za male prostore može vam pomoći da maksimalno povećate svoju oskudnu kvadraturu. U ovom slučaju, studio apartmana površine 25 četvornih metara, namještaj u dnevnom boravku uključuje plitki dvosjed i mali stolić za objedovanje te uski ormarić s lijeve strane s krevetom. Zukkini Interior Design

Foto: CIAO

 

Pisaći stol koji služi za razdvajanje soba

Londonski arhitektonski studio CIAO uredio je ovaj studio apartman s ugradnim namještajem koji pametno dijele otvoreni prostor. Ovdje podignuta platforma i prilagođeni kombinirani stol odvajaju spavaću sobu od središnjeg dnevnog boravka.

Foto: My Scandinavian Home

 

Podignite krevet s poda

Krevet iznad kauča podiže prostor dnevne sobe u ovom švedskom stanu uočenom na stranici My Scandinavian Home.

Foto: Bjurfors

 

Iskoristite prazan kut

Duboka niša stvorila je mjesto za smještaj dvostrukog kreveta u ovom studio apartmanu uočenom na Bjurforsu. Postavljanje madraca na platformu s ugrađenim ladicama za odlaganje stvari najveći je adut ovog malog kutka.

Foto: Homepolish

 

Zavjese od poda do stropa

Tim za unutarnje uređenje iz Homepolisha instalirao je zavjese od poda do stropa kako bi odvojio spavaću sobu u ovom predivnom studio apartmanu.

Foto: Jordan Parnass Digital Architecture

 

Izgradite kocku za vaš krevet

Arhitekti iz Jordan Parnass Digital Architecture studija izgradili su drvenu platformu s ugrađenim ormarićem kako bi riješili izazov što učiniti s krevetom u ovom studio apartmanu. Na vrhu ovog pametnog namještaja dovoljno je mjesta za madrac, a Ispod ima dovoljno skladišnog prostora za smještaj stvari.

Izvor: thespruce.com

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: