Subota, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Fantastičan dvosobni stan uređen s dušom

Zapravo, skandinavski interijer mogu biti drugačiji. Obično ih povezujemo s bijelim zidovima, modernim minimalističkim prostorima i namještajem iz Ikee. No, postoji i tradicionalni sjeverni dizajn, baš kao u ovom švedskom stanu s cvjetnim pozadinama u spavaćoj sobi i blagovaonici, starim klasičnim namještajem i drugim atributima prošlosti.

Ovaj fantastičan i jedinstven dosobni apartman od 73 m2 s uzbudljivim tlocrtom, sačuvanim izvornim detaljima, kontinuiranim podovima, obnovljenom kupaonicom, jednom od najljepših kuhinja te velikim osunčanim balkonom okrenutim prema jugu s izlazom iz spavaće sobe, definitivno ima dušu. Sastoji se od prostranog hodnika s masivnim drvenim podovima, svijetlosivim  zidovima i izvrsnim skladišnim prostorom za knjige koji vodi u sobe, radnu i sobu za spavanje, garderobu i kuhinju. U neposrednoj blizini hodnika nalazi se prostrani ormar za odjeću i još puno toga.

 

 

KUHINJA

Velika renovirana kuhinja uređena je s detaljima izvan svih očekivanja. Prozori s pogledom na jug stvaraju prekrasnu svjetlosnu emisiju. Kuhinjski je namještaj od nehrđajućeg čelika i mjeda s Carrara mramornom radnom plohom, koja je dobro usklađena s djelomično popločenim klasičnim bijelim pločicama i zidnom pozadinom tvrtke Morris & Co. Tu su i drvene zidne police u industrijskom stilu na kojima se lijepo ističe veliki porculan.Opremljena je hladnjacima za  hlađenje i zamrzavanje marke Smeg, ima integriranu perilicu posuđa, ploču za kuhanje, ugrađenu pećnicu i napu.

 

DNEVNI BORAVAK

Iz kuhinje maleni hodnik vodi u dnevnu sobu s visokim stropovi ukrašeni prekrasnim štukaturama, drvenim podom i izvornim kaminom. Opremljena je kombinacijom modernog i vintage namještaja s puno zelenila. Slike na zidovima i puno detalja  učinili su ju ugodnim mjestom za boravak.

SPAVAĆA SOBA

Skladna i udobna spavaća soba okrenuta je prema dvorištu. Ima veliki prozor i visoka dvokrilna vrata koja vode prema balkonu s pogledom prema jugu, idealnim za ispijanje jutarnje kavice. Opremljena je velikim udobnim krevetom, bijelom komodom i noćnim ormarićem te zidnom vješalicom koja dodatno naglašava cvjetnu zidnu pozadinu marke Morris u toploj svijetlosmeđoj boji.

 

 

 

 

MALI STUDIO

Iz hodnika se dolazi u dodatni prostor, sobu veličine 6 kvadrata. Soba je dobro odvojena od ostatka stana i mirno te idealno mjesto za kućni ured.

KUPAONICA

Kupaonica je renovirana s pažljivo odabranim materijalima i bojama. Svi su detalji dosljedni u klasičnom stilu, a metro zidne pločice u kombinaciji s crno-bijelim podnim pločicama i smeđom klasičnom vitrinom izgledaju fantastično. 

 

Izvor: ENTRANCE

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: