Srijeda, 19 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Fauci: Trumpov stožer trebao bi povući predizbornu reklamu s mojom izjavom

Autor: I.D./HINA

12. 10. 2020.   prije 1 sat

Glavni američki stručnjak za zarazne bolesti Anthony Fauci rekao je u ponedjeljak da bi predizborni tim predsjednika Donalda Trumpa trebao povući oglas temeljen na Faucijevoj izjavi za koju kaže da se koristi izvan konteksta.

U intervjuu za CNN Fauci je na pitanje treba li ukloniti reklamu odgovorio: “Mislim da treba.” Dodao je da je oglas “neumjestan i stvarno razočaravajući”.

Spot objavljen prošlog tjedna govori o Trumpovu naporu da se oporavi od COVID-19 te o radu njegove administracije na rješavanju pandemije koronavirusa. U spotu koji traje 30 sekundi koriste se Faucijeve izjave na način koji sugerira da je hvalio predsjednika.

Izjave su izvučene iz intervjua u ožujku u kojemu je Fauci, koji je od 1984. direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti (NIAID), govorio o širim naporima u borbi protiv novog koronavirusa, uključujući i radnu skupinu Bijele kuće.

Fauci je rekao da nikad nije javno podržao političkog kandidata za javnu funkciju. Ponekad je diplomatski kritizirao predsjednika, uključujući i zbog održavanja skupova na kojima se okupljaju tisuće ljudi.

U Sjedinjenim Državama koronavirusom se zarazilo gotovo 7,7 milijuna ljudi, a umrlo ih je više od 214 000. Ankete pokazuju da većina glasača ne odobrava način na koji predsjednik rješava krizu.

Glasnogovornik Trumpove kampanje Tim Murtaugh u nedjelju je opravdavao oglas, rekavši da su Faucijeve riječi navedene točno te da

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: