Srijeda, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Finski šef diplomacije kontaktirao Zagreb zbog Milanovićevih izjava

Finska i Švedska ne mogu u NATO dok se ne promijeni Izborni zakon u Bosni i Hercegovini! To je poruka hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Rekao je da se o ulasku tih dviju zemalja u Sjevernoatlantski savez može razgovarati, ali smatra to “vrlo opasnom avanturom”. Podsjetio je da formalno o ulasku tih zemalja u NATO ne može odlučiti sam, ali smatra to opasnim šarlatanstvom.

Njegove poruke brzo su stigle do Helsinkija. Finski ministar vanjskih poslova Pekka Haavisto telefonom je kontaktirao ministra Gordana Grlića Radmana. Zanimalo ga je što znače Milanovićeve izjave.

Ministar Grlić Radman rekao je da Hrvatska podupire ambiciju Finske i Švedske na njihovu putu prema NATO-u. Također je rekao da da za to očekuje podršku Hrvatskoga sabora. Finski šef diplomacije o razgovoru je izvjestio na Twitteru.

– Vodio sam dobar razgovor s hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom. Potvrdio mi je da Hrvatska podržava NATO-ovu politiku otvorenih vrata i da će, ako Finska odluči aplicirati za članstvo u NATO-u, hrvatska Vlada i parlament to podržati, objavilo je Ministarstvo vanjskih poslova Finske na Twitteru.

Plenković: Neka Milanović sam blokira ulazak Finske i Švedske u NATO “ako je frajer”

Predsjednik Zoran Milanović može sam na sastanku NATO-a blokirati zeleno svjetlo za ulazak Švedske i Finske u taj savez ako je frajer, rekao je u utorak premijer Andrej Plenković.

Milanović je ranije u utorak kazao kako Sabor ne smije ratificirati ničiji pristup NATO-u dok se ne promijeni izborni zakon u BiH, a ulazak Finske i Švedske u savez smatra vrlo opasnom avanturom.

– Neka on odmah blokira, kao netko tko sjedi na NATO samitima, zašto pušta Sabor da to učini kad je frajer, rekao je Plenković dodavši kako bi Milanović propustio tu temu na sastanku na vrhu u Madridu, a potom to tražio od parlamenta.

Plenković je za Milanovića rekao da su mu prava Hrvata

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: