Utorak, 7 travnjaStranica o Hrvatski
Shadow

FOTO: NA GLAVNOM ZAGREBAČKOM TRGU OSVANUO GRAFIT S PORUKOM PODRŠKE Iza glavnog grada su neki od najtežih dana, ali Zagrepčani nisu klonuli duhom!

Glavni grad Hrvatske ovih se dana našao pod udarom dvije, kako je premijer Plenković rekao, kontradiktorne krize.

Prvo, Zagreb je, kao i ostatak Hrvatske, već danima u svojevrsnoj izolaciji zbog koronavirusa, što teško pada mnogim građanima. A onda je, kao da to nije dovoljno, u nedjelju ujutro grad pogodio najjači potres u 140 godina.

Materijalna šteta je ogromna, nažalost je i jedna djevojčica poginula, a mnogi građani koji uglavnom žive u centru grada, koji je najjače stradao u potresu, i dalje se ne mogu vratiti u svoje domove.

Nastradale su i zgrade na Trgu bana Jelačića, ali zato je na jednoj od njih ovih dana osvanuo grafit s porukom koja pokazuje da građani i dalje nisu klonuli duhom. Nepoznati je autor tako napisao “Glavu gore” na zgradi netom iznad spomenika banu Jelačiću i time svojim sugrađanima poručio da ne gube vjeru u bolje sutra.

Zagreb, 260320. Trg bana Josipa Jelacica. Grafit sa porukom Gore glavu na glavnom zagrebackom trgu. Foto: Damjan Tadic / CROPIX

 

Izvor vijesti

Slični postovi: