Subota, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

FOTO: NOĆNA AKCIJA NA BIOKOVU HGSS spasio stranu turistkinju, bila je iznemogla, dehidrirana i promrzla od jake bure

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja iz Makarske sinoć su spašavali stranu turistkinju na Biokovu. Pozvao ih je njezin prijatelj koji se uspio spustiti do prvih kuća. Žena je nakon više od dva sata spašena te ju je odvezla Hitna pomoć.

HGSS stanica Makarska

 

HGSS Makarska je primio poziv za spašavanje sinoć oko 20:45 sati, napisali su na svojoj Facebook stranici. Nazvao ih je muškarac čija je prijateljica zbog iznemoglosti ostala u planini, a on se uspio spustiti do prvih kuća i pozvati pomoć.

HGSS stanica Makarska

HGSS stanica Makarska

 

‘U 21,00 sati na teren izlazi 21 spašavatelj HGSS stanice Makarska. Prikupljenim informacijama saznali su da se radi o stranoj državljanki staroj 67 godina, koja navodno nije ozlijeđena i nalazi se oko pola sata hoda od asfaltne ceste.

U 21,43 sata prvi spašavatelji dolazi do unesrećene. Pregledom je utvrđeno da nije ozlijeđena već samo iznemogla, dehidrirana i promrzla od jake bure.

Unesrećena se nalazila na markiranoj planinarskoj stazi na oko 560 mnv.

Nakon utopljavanja i okrijepe sa UT nosiljkom transportirana u selo Kotišina gdje je u 23,00 sata preuzima tim Hitne medicinske pomoći.

Akcija je završena u 23,30 sati kada su se spašavatelji vratili u bazu’, opisali su pripadnici HGSS stanice Makarska na svojoj Facebook stranici.

HGSS stanica Makarska

HGSS stanica Makarska

Spašavanje unesrećene strankinje s Biokova

HGSS stanica Makarska

 

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: