Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

FOTO: ODRŽANA SVEČANA DODJELA NAGRADA ‘CESARICA’ Petar Grašo dobitnik nagrade publike za hit godine, evo tko je još među laureatima

Petar Grašo s pjesmom „Ako te pitaju“ i autorski dvojac Tonči i Vjekoslava Huljić, dobitnici su Hrvatske glazbene nagrade publike za hit godine – Cesarica.

Svečanost dodjela nagrada najveće hrvatske glazbene nagrade publike za hit godine – Cesarica održala se u studiju Hrvatske radiotelevizije “Anton Marti”. Pod motom “Moj glas za hit godine” već drugu godinu zaredom publika bira hit godine među najboljim glazbenim ostvarenjima i odlučuje koja će pjesma osvojiti laskavu titulu i nagradu Cesarica – Hit godine.

Priredbu je otvorila Nina Badrić, dobitnica prve Cesarice za pjesmu “Dani i godine”, a razveselila je publiku izvedbom nagrađene pjesme i svog novog hita.

Potom su se na raskošnoj pozornici izmjenjivali redom svi finalisti: Ivan Zak, Željko Bebek, Petar Grašo, Franka, Zsa Zsa, Mia, Zaprešić Boys, Domenica, Kedžo, Opća opasnost, Najbolji hrvatski tamburaši i klapa Rišpet.

Glazbenici su podržali jedni druge i uz podršku šarmantnih voditeljica Ive Šulentić i Jelene Lešić međusobno su si uručili nagrade za sve nominirane hitove uz podršku publike.

Osim nagrade publike za Hit mjeseca temeljem rezultata glasovanja u mjesečnom glasovanju dodijeljene su i nagrade u pojedinim žanrovima, pa su tako glazbenicima uručeni zabavni hit godine, pop hit godine, rock hit godine, i hitovi godine klapske i tamburaške glazbe.

Zaprešić Boys

Nagrada za hit godine u kategoriji pop glazbe uručena je grupi Zaprešić Boys i hitu “Igraj moja Hrvatska”, a nagradu za zabavni hit godine dobio je Željko Bebek za pjesmu “Ako voliš ovu ženu” koji se emotivno prisjetio suradnje s Oliverom Dragojevićem.

U kategoriji klapa nagradu je dobila klapa Rišpet koja se zahvalila publici izvedbom pjesme “Šta mi ljube oćeš kazat”. Nagradu za rock kategoriju dobila je grupa Opća opasnost za skladbu “Da je Bog dao”, dok su nagradu za tamburaški hit dobili Najbolji hrvatski tamburašii za pjesmu “Odlazim”.

U okviru završne svečane dodjele nagrade Cesarica 2018. dodijeljena je i nagrada Hit autor koja je pripala Branimiru Mihaljeviću, a nagradu mu je uručio Ante Pecotić, predsjednik Hrvatskog društva skladatelja.

U izboru pjesama koje su postigle najbolji rezultat u radijskom emitiranju i top ljestvicama te u broju pregleda na internetu, nagrada je pripala Petru Graši i pjesmi “Ako te pitaju”.

Željko Bebek i Petar Grašo

Nagradu Cesarica ove godine uručila je Nina Badrić, prva dobitnica Cesarice.

Dobitnik nagrade publike za hit godine Petar Grašo zahvalio se prisutnima te još jednom izveo veliki hit, a na pozornici su mu se spontano pridružili svi finalisti i zajedno otpjevali pjesmu “Ako te pitaju” koja je osvojila Cesaricu – nagradu publike za hit godine.

Fotografije: Izvan fokusa

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: