Srijeda, 27 listopadaStranica o Hrvatski
Shadow

FOTO: POLICIJA UBILA OSMOGODIŠNJU DJEVOJČICU, BIJESNI GRAĐANI TRAŽE PRAVDU ‘Kažu da je stradala tijekom oružanog sukoba. Zar je ona nosila oružje?!’

Stotine ogorčenih Brazilaca izašlo je na ulice Rio de Janeira prosvjedujući zbog smrti osmogodišnje Agathe Vitorie Sales Felix.

Djevojčica je s majkom bila u kombiju kada ju je u siromašnom naselju ovog petka pogodio metak kojeg su ispalili pripadnici brazilske policije

Stanovnici naselja tvrde kako je policija ciljala motociklista, no metak je pogodio kombi u kojem se nalazila nesretna djevojčica. U Riu još od siječnja traje nemilosrdni rat policije i bandi iz favela u kojima je dosad, piše BBC, živote izgubilo gotovo 1249 osoba, među kojima su i nevine žrtve poput malene Agathe.

Štoviše, ona je peto dijete stradalo u policijskom nasilju ove godine.

 

Protivnici takvog oštrog režima guvernera Wilsona Witzela, koji je na dužnost stupio u siječnju, smatraju kako će broj žrtava rasti, a najviše ih stradava u najsiromašnijim dijelovima Ria.

Agatha se kobnog petka s majkom vraćala kući kada ju je, u jednom od najvećih naselja favela Alemão, pogodio policijski metak. Unatoč naporima liječnika izdahnula je u bolnici.

Njeni roditelji tvrde kako policija, ako su i ganjali kakva motorista, nisu imali razloga pucati jer u tom trenutku nitko nije na njih pucao.

– Muškarac se dovezao na motoru, bio je nenaoružan. Policija ga je htjela zaustaviti, no on je samo prošao, pa su zapucali. Za to nije bilo razloga, motorist se nije sukobljavao s njima, samo je otišao – rekao je ujak ubijene Agathe Elias lokalnim medijima.

Njen djed Ailton ne može suspregnuti bijes.

– Kažu da je moja unuka stradala tijekom oružanog obračuna. Ma kakvog? Zar je bila naoružana – bijesno je pitao, prenosi BBC.

Lijes s djevojčinim tijelom nošen je ulicama Ria, a prosvjednici su nosili transparente s natpisima “ubojice”, tražeći pravdu za nevinu djecu.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: