Petak, 21 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

FOTO: SPEKTAKULARNA VJEŽBA NOVE ELITNE POSTROJBE HV-a Hrvatski marinci Plenkoviću pokazali što sve mogu, pogledajte ih u akciji…

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak poslijepodne je u Pločama posjetio vojarnu 116. brigade Hrvatske vojske, koja je otvorena u rujnu prošle godine i u njoj je smještena novoustrojena postrojba Hrvatske ratne mornarice – satnija mornaričkog desatnog pješaštva.

Premijer Plenković je u vojarni razgovarao s vojnicima i časnicima, a zatim su pripadnici te postrojbe izveli pokaznu vježbu “brzi konop” kojom su pokazali kako se iz zraka iz helikoptera uz pomoć konopa spuštaju na tlo, upadaju i obližnji objekt u kojem je, prema scenariju vježbe, osoba visoke sigurnosne vrijednosti, koju su uhitili i odveli je.

Ministar obrane Damir Krstičević rekao je kako pokazana vježba demonstrira visoku sposobnost satnije mornaričko desatnog pješaštva. “Drago mi je da je premijer mogao vidjeti ovu vježbu”, rekao je ministar Krstičević.

Istaknuo je također kako je otvaranje te vojarne u Pločama od strateške važnosti za južne dijelove Hrvatske.

U Pločama su bili i ministri Oleg Butković, Tomislav Ćorić te zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Rafaneli i načelnik glavnog stožera oružanih snaga RH Mirko Šundov.

Više o ovoj elitnoj postrojbi Hrvatske vojske možete pročitati u velikoj reportaži Jutarnjeg lista OVDJE.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: