Nedjelja, 19 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

FOTO, VIDEO: APOKALIPTIČNE SCENE S PROSLAVE DANA HVARA Jaka kiša potopila jadranski biser, sve je poplavljeno, voda nosila štandove i skutere!

U utorak oko 17 sati je na području grada Hvara počela padati kiša, no samo jedan sat kasnije na ovo područje su se slile obilne padaline, a niz kale počele slijevati prave pravcate bujice.

Zbog velike količine vode, upravo na Dan grada Hvara, poplavljeni su područje Dolca, Pjaca i uži dijelovi naselja, piše Slobodna Dalmacija.

Mirko Crnčević

Mirko Crnčević

 

Građani tvrde da je problem u lošem i neodržavanom sustavu odvodnje, radi čega su poplavljeni pojedini poslovni prostori, voda je pred sobom nosila štandove, skutere i sve što se našlo pred njom. Vatrogasci su, kako doznajemo, do 21 sat intervenirali više od 15 puta, a štete će se zbrajati tek sutra.

 

Povodnji u ovo doba godine u gradu podno Španjole i nisu neka rijetkost, međutim, mjerodavni bi napokon morali više pažnje posvećivati održavanju odvodnih kanala, navodi reporter Slobodne.

Mirko Crnčević

Mirko Crnčević

 

Zanimljivo je da nije bilo ni meteoroloških najava ozbiljnije kiše, a kamoli ovako opake poplave, pijavica i slično.

Danas su se blizu Hvara formirale čak dvije pijavice, a ona u 17.15 mogla se vidjeti iz hvarske luke. Nevjerojatne snimke iz dalmatinskog bisera objavio je porta Dalmacijadanas.

[embedded content]

[embedded content]

[embedded content]

 

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: