Nedjelja, 18 travnjaStranica o Hrvatski
Shadow

FOTO, VIDEO: NOVA ŠKODA OCTAVIA STIGLA U HRVATSKU U ponudi su zasad dvije izvedbe karoserije, dva motora i dva paketa opreme, a košta od 163.486 kuna

VW Grupa je ove godine na tržište pustila četiri kompaktna modela, četiri marke – VW Golf, Seat Leon, Audi A3 i Škodu Octaviju.

Od toga smo dočekali tek VW Golfa kojeg smo vozili na međunarodnoj prezentaciji te ga imali već i priliku testirati u Hrvatskoj. S druge strane, tri spomenuta modela zbog situacije s korona virusom nismo imali priliku voziti. Sve tri međunarodne prezentacije – Leona, A3 i Octavije su u međuvremenu otkazane.

Za posljednji od njih Škodu Octaviju, koje su se prve vožnje trebale održati ovih dana na međunarodnoj dinamičkoj prezentaciji grčkom otoku Kreti, nemamo prve dojmove iz vožnje, ali imamo sve pojedinosti poput motorizacija, cijena…

 

Nedvojbeno, baš poput VW Golfa i Škoda Octavia je jedan od najiščekivanijih modela ove godine kako u svim zemljama Europe, tako i kod nas jer je riječ o pravom bestselleru.

Video i fotografije snimljene na neodržanom međunarodnom predstavljanja u Grčkoj, daju jasniji pogled na novi model koji sada stiže već u svojoj četvrtoj generaciji od preuzimanja od strane VW-a. Baš poput Golfa, Audija A 3 i Seata Leona temelji se na MQB Evo platformi, a Octavia je i dalje najprostraniji i najveći automobil u svojoj klasi.

To je dijelom i zbog toga što je nova Octavia duža za 19 mm (4689 mm) i 15 mm šira (1829 mm) u odnosu na prethodnika, iako je međuosovinski razmak ostao nepromijenjen – 2866 mm.

Prema press materijalima Škode, nova Octavia sada ima više prostora za putnike i prtljagu, s volumenom prtljažnika od 600 litara (640 Combi). Unutrašnjost je također tehnološki naprednija, te nudi izbor četiri infotainment sustava najnovije generacije i trajnu internetsku vezu putem integriranog eSIM-a.

Škoda

Središnji zaslon osjetljiv na dodir mjeri 8,25 do 10 inča i podržava kontrolu gestama za neke

Izvor vijesti

Slični postovi: