Srijeda, 22 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

FOTO, VIDEO: NOVI SEAT LEON STIGAO U DOMAĆE SALONE Početni dizelaš od 115 KS povoljniji 20.000 kuna od usporedivog VW Golfa. Evo i svih detalja…

Uz VW Golf, Audi A3 i Škodu Octaviju, još jedan potpuno novi model na kompaktnoj MQB Evo platformi VW Grupe dolazi na tržište upravo ove godine, a riječ je o potpuno novom Seatu Leonu.

Automobil se već može razgledati u domaćim salonima, a s obzirom na situaciju s korona virusom, baš kao nibrojne druge modele ove godine, niti Novi Leon još nismo prilike imali isprobati na međunarodnoj kao ni na domaćoj prezentaciji jer su, naravno, bile, otkazane. No, ima vremena, pa ćemo o prvim dojmovima za volanom uskoro…

Zato su sada poznati svi detalji i cijene za novi Leon koji je već svojim skladnim i dinamičnim izgledom spreman unijeti dašak “akcije” u kompaktni klasu.

Ali i više od toga, jer Seat je u razvoj uložio više od 1,1 milijarde eura kako bi na tržište uveo model s učinkovitijim motorima, novom razinom povezivosti i sustava potpora za vozača, izvrsnom dinamičnošću te estetskim značajkama koje privlače poglede.

 

Što se tiče cijena, novi Seat Leon tako kod nas stoji 148.615 kuna, što je cijena za početni benzinski model 1.0 TSI Style od 110 KS.

Podsjetimo, kompaktni Leon gradio je karijeru kroz 3 generacije do aktualne i uvijek je bio ključni model u portfelju Španjolaca, što dokazuje činjenica da je dosad prodan u više od 2,2 milijuna primjeraka.

Aktualna, četvrta generacija je dizajnirana i razvijena kako bi se nadovezala na taj dosadašnji uspjeh te ga odvela na sljedeću razinu kada je riječ o povezivosti, učinkovitosti, dinamičnosti i sigurnosti.

Tako potpuno novi Leon objedinjuje filozofiju dizajna koja je ključna svakom automobilu koje se otkotrlja s proizvodnih traka marke Seat, pri čemu zrači samopouzdanošću, elegancijom i sportskim karakterom u segmentu kompaktnih automobila.

 

Istovremeno se odlikuje dosljednošću, iskrenošću i zrelošću kojima se može

Izvor vijesti

Slični postovi: