Ponedjeljak, 20 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

FOTO, VIDEO: PERU I VOZAČKI OBIČAJI Žvaču koku, ne zaustavljaju se pješacima, voze kao James Bond, a cestu za Rainbow Mountain stvarno treba doživjeti

Žvaču koku, ne zaustavljaju se pješacima, voze kao James Bond, to bi izgovorila da me u pet ujutro dignete i pitate nešto u vezi prometa i Peruanaca u Cuscu, prvom gradu kojeg sam istraživala u Peru.

Već nakon par dana bilo je još zanimljivih zaključaka, primjerice da sam dobila samo dolar kad je na cesti pokraj mene prošao Suzuki ili Hyundai, vratila bi se bogata, s druge strane da sam dobila sto dolara svaki put kad bi vidjela ženu za volanom, umrla bi od gladi.

Da barem donekle dokažem prve opservacije, stajala sam na najprometnijem raskrižju dobrih pola sata, ni jedna žena i ni jedan europski auto.

Foto: Riana Petanjek

To naravno ne znači da žene  uopće ne voze ili da nemaju aute koji nisu iz Azije, no jako dobro dočarava prosjek i još luđa stvar, čak i kad vam je kao pješaku zeleno, ne računajte baš na to da se nužno zaustavljaju.

Riana Petanjek

 

Promet na stranu, doslovno prvi dan se možete zaljubiti u ovu zemlju, njene simpatične domaćine ili hranu koja je bezobrazno dobra i jeftina ili jednostavno u sve što vidite oko sebe.

Primjerice arhitekturu koja ima vidljiv i opipljiv utjecaj Inka, a činjenica da vam besplatno daju koka listiće za žvakanje ili čaj od koke na svakom ulazu u hotel, restoran, trgovinu… imate osjećaj da se ništa od carstva Inka do danas promijenilo nije.

Riana Petanjek

 

Kad kreneš s izletima oko Cusca i shvatiš kakve su ceste i kako svako malo moraju prelaziti Ande

Izvor vijesti

Slični postovi: