Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

GORDAN MARAS ODRŽAO PRESS KONFERENCIJU PRED ZLATNIM WC-om ‘Očito je ovo način na koji funkcioniraju stvari kod gradonačelnika’

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Zagreb Gordan Maras u utorak je pozvao nadležne da obrazlože kako se došlo do tako visoke cijene obnove javnoga WC-a na Krešimirovom trgu, ističući da su zagrebački projekti nerijetko prenapuhani, bez obzira što ih rade javne tvrtke te je pozvao da se razotkrije tko su podizvođači radova, ‘odnosno tko na kraju lanca uzima javni novac’.

Maras je ocijenio da netko na potrebama građana “želi krasti javni novac” te se upitao tko je to i zašto se tolerira pa je naveo Holding i Gradsku upravu. Poručio je kako park na tom trgu treba urediti, ali da to građani ne bi trebali platiti 300.000 kuna.

“Očito je ovo način na koji funkcioniraju stvari kod gradonačelnika. Javna je tajna da su projekti nerijetko prenapuhani bez obzira što ih rade javne tvrtke, a bilo bi zanimljivo da se vidi koga uzimaju kao podizvođače, odnosno tko na kraju lanca uzima novac”, rekao je na konferenciji za novinare nazvanoj “Zlatni WC u režiji Zrinjevca”.

Pitajući se kako Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) već nije reagiralo, Maras je poručio kako bi i njima možda bili zanimljivi troškovnici. “Želimo odgovor tko je došao na ideju da jedan WC od četiri kvadrata košta 300.000 kuna”, naglasio je.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donji grad Petar Paradžik je napomenuo da je već postojao plan uređivanja parka, no i da nadležni nisu priložili troškovnike na uvid. Ističući da se novac mora trošiti racionalno, predsjednik savjeta za komunalne poslove gradskog SDP-a Dean Čizmar poručio je kako ovdje to nije slučaj.

Zagreb, 300419.
Trg kralja Petra Kresimira. Konfrencija za medije Zlatni WC u reziji Zrinjevca. Konferenciju je otvorio Gordan Maras predsjednik gradske organizacije SDP-a.
Na fotografiji: WC.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Damjan Tadic / CROPIX

Zlatni WC u Zagrebu

 

Kazao je da oko 290.000 kuna za uređenje WC-a nije realna cijena i zatražio da se dostave objašnjenja, ipak nije isključio mogućnost da je došlo do neke greške proceduri.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: