Četvrtak, 18 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Gotovac u Dnevniku: Ovo nije bila dobra suradnja, pogotovo za SDP

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac gostovao je u Dnevniku HTV-a i govorio o krizi vlasti u Zagrebu.

Zagrebačku vlast trese dosad najveća kriza. Gradski ogranak SDP-a u petak je raskinuo koalicijski sporazum s platformom Možemo! Tomislava Tomaševića. Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac zatražio je od zastupnika te stranke da podnesu ostavku na sve dužnosti. Međutim, to se nije dogodilo.

– Sve je očekivano, nisam nimalo razočaran. Čovjek sam od ideala i ideja, stavova i borbe za neka načela. Nisam tako naivan da bih bio razočaran, kao što znam da će sutra biti pokrenut postupak za izbacivanje. Žao mi je što se sve to događa. Mislim da su SDP i socijaldemokracija potrebni u situaciji kad ulazimo u siromaštvo, u probleme s energentima, rekao je Viktor Gotovac u Dnevniku HTV-a.

“Žao mi je što se ovo sada događa SDP-u”

Naglasio je da su u SDP-u radili i stvorili dobar tim.

– Počela se kreirati neka dobra energija. Zabavljali smo se i smijali, krenulo je u dobrom smjeru. Žao mi je što se ovo sada događa SDP-u, dodao je.

Istaknuo je kako nema uvjete da bi bio predsjednik SDP-a jer nema dovoljno staža u stranci.

– Ovo nisu osobni sukobi, ovo su načela. Krenuli smo u sve jer smo željeli načelno mijenjati stvari u našem odnosu s Možemo! i nekom odnosu u SDP-u. Kao što smo željeli mijenjati elemente djelovanja SDP-a u Zagrebu. Ne želimo velike bure u malom lavoru. Mi želimo istinske promjene. Želimo istinsko socijaldemokratsko ponašanje. To je mene motiviralo da uđem u politiku, naglasio je Gotovac.

Nikad nisam bio spreman žrtvovati SDP u Zagrebu

Rekao je da će nastaviti biti socijaldemokrat kao što je bio i prije ulaska u SDP.

– SDP i Možemo! u nekim su elementima bliske stranke. Nikad nisam bio spreman na to da žrtvujemo SDP u Zagrebu zato da bismo se

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: