Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Građani, kolege, prijatelji i znanci upisuju se u knjige žalosti

Brojni građani, kolege, prijatelji i znanci upisuju se u knjige žalosti otvorene u zagrebačkoj Gradskoj upravi i Gradskoj skupštini u povodu smrti gradonačelnika Milana Bandića. Komemoracija će se održati sutra u Hrvatskom narodnom kazalištu, a pogreb u srijedu na Mirogoju. Od Milana Bandića opraštaju se i rodne Grude u Bosni i Hercegovini. 

Građani i zaposlenici Gradske uprave od jutra se upisuju u knjigu žalosti. Upisao se i premijer Andrej Plenković koji je Milanu Bandiću zahvalio na onome što je učinio za Zagreb.

– On je doprinosio razvoju grada, realizaciji brojnih projekata, imao je veliku životnu energiju, imao je entuzijazam, i ono što je ključno, radio za Zagreb svaki dan – kazao je predsjednik Vlade.

Od Milana Bandića oprostio se i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Davor Filipović.

– Prisjećat ću ga se kao osobe čiji je život i politički angažman obilježila neiscrpna radna energija.

Od njega su se oprostili i politički protivnici u Gradskoj skupštini.

– Tek nakon nekog vremena moći će se proučavati što je učinio dobro, što je učinio loše – poručio je Renato Petek, nezavisni vijećnik u Gradskoj skupštini i kandidat za gradonačelnika Zagreba.

– Nakon toga bit će vrijeme za analizu kakav Zagreb ostaje nakon gradonačelnika Bandića – istaknuo je Matej Mišić, zastupnik u Gradskoj skupštini (SDP).

U knjigu žalosti upisali su se i veleposlanici Izraela, Rusije te Alžira.

– Nije slučajno to što je ruski predsjednik Putin Milanu Bandiću osobno uručio Visoki red prijateljstva za sve što je učinio – poručio je Andrej Nestrernenko, ruski veleposlanik u Hrvatskoj.

– Smatrao sam Milana Bandića osobnim prijateljem, kao i prijateljem Izraela. Židovska zajednica na njega je mogla računati u svakom trenutku – kazao je Ilan Mor, izraelski veleposlanik u Hrvatskoj.

– Bio je izvanredan čovjek, neka počiva u miru – poručio je Mokhtar Amine Khelif, veleposlanik Alžira u Hrvatskoj.

Svijeće i u Bandićevim rodnim Grudama.

– Sa svakim

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: