Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Granatirani koridori u Mariupolju i Buči; SAD: Rusi će napasti Kijev u iduća 4 dana

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je kako su otvoreni koridori kako bi civili iz Kijeva, Černjihiva i Harkiva putovali ne samo u Rusiju, nego i prema zapadu. Ukrajinska strana priopćila je kako je počela evakuacija stanovnika iz Sumija i Irpinja, ali u mnogim gradovima građani ostaju zarobljeni jer ukrajinske vlasti ponovno optužuju ruske snage za granatiranje koridora, među ostalim u Buči i Mariupolju. Ukrajinski gradovi i dalje su na udaru ruskih granata. U napadu na Sumi poginulo je više od deset osoba, a među žrtvama ima i djece. Ukrajinski mediji javljaju da je pogođen i vrtić u Harkivu. Pod paljbom su i Mariupolj u Azovskom te Mikolajiv na Crnom moru. Najžešće borbe vode se u predgrađima Kijeva, a Ukrajinci procjenjuju da ga Rusi žele potpuno opkoliti te poručuju da se spremaju za finalni krvavi obračun. 

Ključni događaji:

➡️ Ruska ofenziva u Ukrajini nastavljena je u utorak, ali znatno sporijim tempom, objavila je ukrajinska vojska, dok su uplašeni stanovnici pokušavali pobjeći iz bombardiranih gradova.

➡️ Rusko ministarstvo obrane priopćilo je kako poštuju primirje te da su otvoreni koridori za evakuaciju stanovnika Kijeva, Černjihiva, Sumija, Harkiva i Mariupolja, ne samo prema Rusiji nego i prema zapadu. Ukrajinska strana priopćila je kako je počela evakuacija stanovnika iz Sumija i Irpina, ali da koridori iz drugih gradova nisu otvoreni.

➡️ Dok bombardiranja ne prestaju, a brojka poginulih civila stalno raste i prešla je 400, analitičari procjenjuju, da Rusija sada već s 95 posto svoje vojne sile napada Ukrajinu.

➡️ Ukrajinska vojska objavila je na Facebooku podatke o gubicima ruske strane do 7. ožujka. Izmđu ostalog tvrde kako su onesposobili 12 tisuća vojnika, 303 ruska tenka, 48 zrakoplova, 80 helikoptera te tri vojna broda.

➡️ Pod nemilosrdnim granatiranjima je i lučki grad Mariupolj u Azovskom moru, kao i grad Mikolajiv na Crnom moru. Najžešće borbe vode se u

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: