Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Grbin: HDZ i Plenković opstruiraju pokušaj promjene u pravosuđu na bolje

– Danas smo u reakciji predsjednika Vlade vidjeli jednu zanimljivu situaciju. Na reakciju ga nije nagnala činjenica da će uskoro dug hrvatskog zdravstva narasti na 6,5 mlrd.kn, da su 22 bolnice u RH s ograničenom isporukom lijekova i da će kroz tjedan dana većina bolnica u RH biti u tom  režimu, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin na konferenciji za novinare.

– Na reakciju ga nije nagnala ni činjenica da se od siječnja ljekarnama ne isplaćuju, od strane HZZO-a, lijekovi koji su isporučeni, iako je evidentno da su zbog toga ugroženi životi građana, rekao je Grbin i dodao da “premijera na reakciju nije potaknuo niti porast broja novozaraženih koji se približava brojki od 2000 po danu”.

– Na reakciju ga je nagnala činjenica da možda, ali samo možda, barem malo imamo priliku početi mijenjati stanje u hrvatskom pravosuđu. Kazao je to Grbin nakon što je premijer Andrej Plenković izjavio da je kandidatkinja za predsjednicu Vrhovnog suda Zlata Đurđević, koju predlaže predsjednik Republike Zoran Milanović, pristala biti dio protuzakonite procedure te da ne može biti kandidatkinja za najviše pravosudno tijelo.

– Jučer smo svjedočili činjenici da je jedan osuđenik, pravomoćno osuđen, prešao državnu granicu. Sjetite se samo situacije s vašim kolegom Duhačekom kako je uhićen na zagrebačkom aerodromu i usporedite te dvije situacije, rekao je Grbin novinarima.

– Mi danas iz kuhinje Zdravka Mamića imamo priliku gledati strašne slike hrvatskih sudaca u situacijama koje su potpuno neprihvatljive. Jučer smo od bivšeg predsjednika DSV-a čuli da je Mamić očito imao doušnike i u DSV-u, u tijelu koje bira hrvatske suce. Mi  onda želimo to pokušati promijeniti i koji onda odgovor predsjednika vlade – da mu je Zlata Đurđević neprihvatljiva. Jedino dobro u svemu ovome je da smo napokon maknuli famu da se ovdje radi o proceduri i formi, hoćemo li predsjednika

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: