Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Grbin: Izađite na izbore i pokažite koliko je SDP jak

Kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin pozvao je u četvrtak sve članove stranke da u subotu izađu na drugi krug izbora za predsjednika stranke, a najavio je da će, ako pobijedi, izmijeniti odredbu o zabrani glasanja za neplatiše članarine te da će raspravljati o statusu Željka Sabe.
➡️ SDP: Grbin i Kolar u drugom krugu izbora
➡️ Neizvjesni izbori u SDP-u, tijesna borba Kolara i Ostojića za drugi krug
➡️ SDP je u krizi, tko će postati novi predsjednik?

– Pozivam sve SDP-ovce da u subotu na ove izbore izađu u što većem broju. Izađite na izbore i pokažite koliko je SDP jak i koliko još uvijek ima snage biti pobjednička stranka, rekao je Grbin novinarima ispred stranačke središnjice na Iblerovu trgu.

Obvezao se svim članovima, koji su se osjetili obespravljenima i izdanima od SDP-a, da će već na prvoj sjednici Glavnog odbora promijeniti pravila te da se više nikada neće dogoditi da dvije trećine članova ne može sudjelovati u unutarstranačkim izbornim procesima.

– Ako se želimo zalagati za demokraciju u društvu, a želimo, onda moramo početi od vlastitog praga, naglasio je Grbin. Dodao je da kada su se uvodila ta pravila da se nakon toga napravilo puno propusta.

– Jedan je bio taj da se članovi nisu obavještavali o svojem dugu. Kada stranka tako pogriješi, onda stranka ima obvezu ispraviti svoju grešku, istaknuo je Grbin. Komentirao je i ulazak Željka Sabe, bivšeg gradonačelnika Vukovara, u Predsjedništvo stranke.

Izbor Željka Sabe otežava rad SDP-a

– Nakon izbora ćemo na Predsjedništvu stranke razgovarati kako se oko toga postaviti. Ne želim bježati od odgovora, i vrlo jasno ću reći – da, izbor osobe koja je bila pravomoćno osuđena za kazneno djelo iz

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: