Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Grbin: Svaki zastupnik sam će donijeti odluku želi li biti dio tima SDP-a

Glavni odbor SDP-a prihvatio je zaključke Radne skupine – prema kojima zastupnici izbačeni iz stranke – ne mogu biti članovi Kluba zastupnika u Saboru, te prema kojima će se na sve ostale – striktno primjenjivati članak 19. najvišeg stranačkog dokumenta. To je svojevrsno zadnje upozorenje pred isključenje iz stranke za 14 zastupnika koji podupiru već izbačenu četvorku. Zaključke je Glavni odbor prihvatio s 58 glasova “ZA”, 8 “PROTIV”, te 5 suzdržanih.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je da odluka Glavnog odbora, kao i većina, kojom je ta odluka donesena, pokazuje da u SDP-u nema dvojbi kojim smjerom stranka treba ići.

– Ovo jasno pokazuje da vodstvo SDP-a nije podijeljeno i da ono u konačnici, stranka i njena politika – mogu biti samo jedno. Ovo je i jasna poruka – one kolegice i kolege koje se odluče zastupati svoje privatne, partikularne, interese, koji ne žele biti dio tima, koji ne žele provoditi politiku i odluke stranke, oni i dalje zastupaju nekoga, ali ne SDP. Ne mogu predvidjeti što će biti na Klubu zastupnika SDP-a. Ono što mogu reći je da ćemo Klub zastupnika upoznati s odlukom Glavnog odbora. Po potrebi ćemo raspravljati. No svatko od nas zastupnika, vijećnika sam će donijeti odluku želi li biti dio tima ili ne želi, kazao je Grbin. 

– Ako tijela stranke, koja su dobila potporu članica i članova SDP-a da stranku vode i donesu određene odluke, pa ako te odluke nisi spreman poštovati, onda sam odlučuješ da ne želiš biti dio ekipe, dio tima, dio stranke, nego vodiš politiku koja odgovara samo tebi i onome što su tvoji privatni interesi, pa ići ću korak i dalje i reći, pa i ono što su tvoje privatne fotelje, rekao je Grbin.

Istaknuo je i da bi mu bilo izuzetno žao da netko od članova SDP-a odluči da ne

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: