Nedjelja, 14 travnjaStranica o Hrvatski
Shadow

GRMOJA POBJESNIO NAKON ŠTO JE IZ ČLANKA JUTARNJEG DOZNAO DA PROPADAJU OBA REFERENDUMA Iz prosvjeda ‘okupirao’ saborsku govornicu: Ne mislim se maknuti

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja, reagirajući na neslužbeno objavljenu informaciju u Jutarnjem listu kako nije prikupljen dovoljan broj potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava, zaposjeo je u četvrak navečer iz protesta saborsku govornicu.

– Budući da je cijeli proces prebrojavanja potpisa od početka kompromitiran i da je očita namjera ministra Lovre Kuščevića i premijera Andreja Plenkovića da se taj referendum sruši, ja ću iz protesta, budući da su okupirali institucije, okupirati ovu govornicu i ne mislim se maknuti – kazao je Grmoja iskoristivši vrijeme predviđeno za završno izlaganje o zakonu kako bi zaposjeo govornicu.

Pozvao je hrvatski narod na reakciju.

– Ovo zahtjeva oštru reakciju jer očito da se kroz institucije ne može ništa napraviti. Potrebni su nam veliki i masovni prosvjedi protiv ovakve odnarođene vlade predvođene Andrejem Plenkovićem – rekao je Grmoja.

Poručio je da će prvi prosvjed biti već u subotu u Vukovaru.

– Ovdje se pokazalo da nije važno tko potpisuje, nego tko broji potpise, pokazalo se da je namjera Vlade od samog početka srušiti referendum o izmjeni izbornog sustava kojeg su skrojili po svojoj mjeri – dodao je Grmoja i nastavio stajati za govornicom nakon isteka predviđenog vremena za govor.

Predsjedavajući Milijan Brkić zamolio ga je da se vrati na svoje mjesto, no bez uspjeha, te mu potom dodijelio jednu pa drugu opomenu. Zatim je zaključio sjednicu, a završno izlaganje državne tajnice iz Ministarstva vanjskih poslova Zdravke Bušić o zakonu o Hrvatskoj matici iseljenika prebacio za četvrtak ujutro.

Grmoja je po završetku prijenosa sjednice nastavio bez riječi stajati za saborskom govornicom.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u videu od 1:51:30.

[embedded content]

 

S reakcijom se tijekom HRT-ove emisije Otvoreno oglasio i saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović.

– Ako se gospodin Kuščević usudio osporiti volju građana na ovaj način, niski način, perfidno, ja stvarno nemam riječi. Međutim, narod će imati zadnju. Nije da prijetim, ali narod je uvijek imao svoju zadnju, imat će i ovaj puta, rekao je.

Jutarnji je u srijedu navečer objavio neslužbenu informaciju da nije prikupljen dovoljan broj potpisa za referendume o Istanbulskoj konvenciji i izbornom zakonu, odnosno da je pronađen značajan broj potpisa koji nisu valjani.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: