Petak, 21 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

GUSKA I GALEB NAKLJUKALI SE TABLETA, ZAVRŠILI NA INTENZIVNOJ ZBOG PREDOZIRANJA ‘Izgubili su kontrolu mišića, imali su neurološke ispade glave’

Dvije ptice oporavljaju se u centru za liječenje divljih životinja nakon što su se predozirale tabletama odbačenim u parku u Huntington Beachu, rekli su dužnosnici.

Lokalne vlasti navode kako je prošloga tjedna čovjek uočio na stotine pilula u travi u parku Carr. Nakon što je vidio gusku u nevolji, nazvao je službu za zaštitu životinja.

Kanadska guska i galeb završili su na intenzivnoj njezi u centru Wetlands & Wildlife. Galeb je doveden u centar 17. prosinca, a guska dan poslije.

“Oboje imaju simptome predoziranja”, rekla je upraviteljica centra Lisa Peronne. Simptomi uključuju gubitak kontrole mišića i neurološke ispade glave, dodala je Peronne.

Liječenje ptica sastoji se od intravenoznog davanja tekućina kako bi se izbacile sve droge i psiho-aktivne tvari.

“Nisu nam jasni razlozi zašto su pilule bile razbacane po parku”, naglasila je Peronne. “Obje ptice se odlično oporavljaju.”

Guska će biti otpuštena u srijedu, dok će galeb, koji je nedavno počeo ponovno letjeti, u srijedu biti ponovno pregledan.

U policiji kažu da su pilule bile kombinacija sedativa i drugih lijekova i da je istraga u tijeku.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: