Utorak, 24 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Hanževački: ‘Booster’ doza za omikron predstavlja značajnu zaštitu

Puno je manje građana koji se cijepe u domovima zdravlja, pa se od utorka građani Zagreba mogu cijepiti na četiri lokacije – Zagrebačkom velesajmu i u domovima zdravlja u Runjaninovoj, Sesvetama i Prečkom. U Zagrebu je cijepljena 461 osoba, prvom dozom njih 81, a “boosterom” oko 290 osoba. Stagnira interes i za “booster dozu”, koju je primilo oko 20% stanovništva u Hrvatskoj.

Miroslav Hanževački, ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad, kazao je u Dnevniku da se duboko nada da će se cijepljenje nastaviti jer je to najbolje što se može napraviti u borbi protiv epidemije.

– U Zagrebu smo odlučili smanjiti broj lokacija na kojma se odvija cijepljenje. Na žalost, u ovom trenu to je ispravan odabir jer je broj ljudi koji dolaze proteklih dana značajno smanjen. Kako bismo očuvali sve kolege koji moraju biti angažirani, odlučili smo se koncentrirati na četiri lokacije. Najveća bi nam bila želja da moramo povećati broj timova i otvoriti sve lokacije koje su dosad bile otvorene, i to smo u stanju učiniti u najkraćem roku rekao je.

Na pitanje kako motivirati građane da dođu na cijepljenje, kazao je da vjeruje da će i epidemiolozi i svi zdravstveni djelatnici vrlo brzo naći način da se i onima koji nisu našli razlog da se po prvi put cijepe podastru argumenti da je to najbolje što mogu učiniti i da one koji nisu primili “booster” dozu, da je prime, jer ona za omikron predstavlja značajnu zaštitu.

Istaknuo je da je u grupi onih koji su primili “booster” manji broj bolesnih nego kada “boostera” nema.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: