Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Hanževački: Novi punktovi za masovno cijepljenje u Zagrebu spremni

U Zagrebu se pripremaju nove lokacije za masovno cijepljenje, u Domu sportova, u osnovnoj školi u Dubečkoj ulici i u dvorani Gimnazije Lucijana Vranjanina.

Tri nova punkta u Zagrebu trebala bi početi funkcionirati od utorka. Prvi dan bit će pozvano manje ljudi kako bi se sve uhodalo, a onda se od srijede kreće punom parom. Dnevno bi se tako u Zagrebu trebalo cijepiti više od deset tisuća ljudi, izvještava Dajana Šošić za Dnevnik HTV-a.

S budućeg punkta za cijepljenje Miroslav Hanževački, ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad poručuje kako su oni spremni.

– Svaka lokacija će s 1000 do 1500 cijepljenih dnevno doprinijeti tome da pokušamo uloviti brojku od 10 tisuća cijepljenih dnevno, kaže Miroslav Hanževački, dr. med., ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad.

Dodaje da su, ukoliko bude dovoljno cjepiva, punktovi spremni provoditi cijepljenja 7 dana tjedno, te da će sve lokacije imati ista cjepiva.

– Cijepit ćemo koliko god to bude potrebno, u svakoj smjeni na ovoj lokaciji bit će 20, što liječnika, medicinskih sestara, što administrativnog osoblja, a isto tako će biti i na drugim punktovima, tako da vjerujem da neće biti značajnih problema, rekao je Hanževački.

Prema raspoloživim informacija trebalo bi biti dovoljno cjepiva, dodaje Hanževački.

Na pitanje kome može li se osloniti na platformu CijepiSe, te kojim putem se građani trebaju prijavljivati na cijepljenje, Hanževački se najprije zahvalio liječnicima obiteljske medicine na njihovom dosadašnjem radu.

– Zahvaljujem kolegama na sudjelovanju u cijepljenju, cijepljenju u svojim ordinacijama, i na radu izvan svog radnog vremena na punktovima za cijepljenje, rekao je.

– U ovom tjednu koji dolazi ćemo se osloniti na njih, termine cojepljenja će prvenstveno puniti liječnici obiteljske medicine, a nadopunjavati ćemo ih koliko to bude moguće preko platforme, objasnio je ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad.

– Ukoliko neki nisu dobili poziv od svog liječnika ili putem platforme ministarstva zdravstva, nema potrebe da dolaze, upozorio je Hanževački,

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: