Petak, 17 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Holding najavljuje sankcije za pomiješani otpad, građani ljutiti

Nakon što smo u sinoćnjem Dnevniku objavili snimku na kojoj se jasno vidi kako radnici zagrebačke Čistoće već odvojeni otpad – plastiku, papir, bio i miješani komunalni – ubacuju u isti kamion, burne reakcije građana. Reagirala je i uprava Holdinga te najavila sankcije.

U Zagrebu opet problemi s otpadom. Jučerašnja snimka odvoza otpada – Zagrepčane je itekako naljutila.

– Oni bi kao profesionalci trebali odraditI svoj posao kako treba s obzirom na to da im je to u opisu posla, ako mi svi odvajamo onda bi ga oni trebali stavljati na mjesto.

– Nije u redu, postoji kontejner za plastiku, kontejner za papir, treba ga stavljati posebno.

Iz Sindikata vozača kamiona zagrebačke Čistoće pozivaju na smirivanje strasti i dijalog između Uprave i radnika koji su na snimci. Poručuju da ih se najprije treba saslušati i vidjeti zašto su to učinili?

– Ukoliko je došlo do propusta i doista se spremnik ispraznio koji nije bio za taj odvoz otpada tu može ići usmeno upozorenje, ali ja ne vidim da bi tu bilo osnova za otkaz sve dok poslodavac nije osigurao ono što je njegova obveza – odgovarajuću infrasrukturu i organizirao posao tako da se ovakve situacije ne događaju, kazala je Sanja Ožić, Sindikat hrvatskog vozača.

I dodaju – ako odgovornost postoji, u ovom slučaju ona bi svakako trebala biti podijeljena i sigurno je neće snositi samo radnici sa snimke. S njima se slažu i u Sindikatu radnika komunalnih i srodnih djelatnosti. Oni tvrde da građani svjedoče neprimjerenom načinu odvoza jer nema dovoljno kanti, a i uvjeti rada daleko su od idealnih.

– Problemi s otpadom nastali su zbog nesposobne Uprave, a prebacivanje krivnje na radnike pravdanje je vlastitih propusta na koje kontinuirano upozoravamo. Sada je ovaj izdvojeni slučaj stavljen u fokus javnosti, a svi problemi funkcioniranja i nemogući uvjeti u kojima radnici

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: