Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

HRVAT UHIĆEN U AUSTRIJI ZBOG ILEGALNE PRODAJE ORUŽJA Skrivao je puške, pištolje i strojnice, a prevario je i sustav socijalne pomoći

Policija u Austriji uhitila je u ponedjeljak hrvatskog državljanina zbog sumnje u trgovanje oružjem kao i prevare austrijskog sustava socijalne pomoći.

“61-godišnji državljanin Republike Hrvatske tereti se za ilegalni uvoz i prodaju oružja, između ostalog pištolja i automatskog oružja”, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Austrije.

Istražitelji, koji su se predstavili kao kupci, kod uhićenog su pronašli veću količinu oružja među kojima su se nalazila i dvije jurišne puške, pištolji, strojnice te tzv. pump-guns.

Hrvatski državljanin je, kako prenose austrijski mediji, optužen i zbog prevare socijalnog sustava zbog lažnog prijavljivanje adrese u Austriji.

Uz 61-godišnjeg hrvatskog državljana uhićeno je još i šest austrijskih državljanina koji su ilegalno preprodavali oružje. Kod jednog od njih je pronađena i veća količina memorabilija iz razdoblja nacionalsocijalizma.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: