Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

“Hrvatske izdajice” i prijetnje vodećim ljudima u RH

Internetska stranica “Hrvatske izdajice” hakirana je i uklonjena, a policija provodi izvide kako bi se utvrdili elementi kaznenog djela. Za sada nepoznati tvorac stranice pozivao je na nadopunjavanje baze podataka imenima i podacima osoba za koje je bilo navedeno da će im se suditi po Božjem zakonu. Na popisu su se, među ostalima, našla imena premijera, predsjednika, članova Stožera, znanstvenika, liječnika i novinara.

U bazi podataka sramotne stranice na kojoj se poziva na nasilje, među ostalima, stajalo je ime ministra Beroša.

– I naših obitelji… hvala vam na tom pitanju. Ekstremno se loše osjećam jer sve što radim, radim u kontekstu zaštite zdravlja hrvatskih građana. Svaki naš potez, svaka naša odluka, svaka naša sekunda, minuta, sat i dan našeg djelovanja usmjereni su ka očuvanju zdravlja hrvatskih građana, kaže ministar zdravstva Vili Beroš. 

– Ne vide to tako oni koji su im odlučili suditi pozivanjem na nasilje. Srećom, stranica nije bila dugog vijeka. No pandemija jest pa je razumljivo da su ljudi frustrirani, ali ne i da se stvaraju orkestrirane podjele, kaže premijer Andrej Plenković.

– Dolazi do čudnovate kombinacije različitih aktera koji, ponovit ću, a to vam dokazuju i svi ovi saborski zastupnici koji su prije 10, 15 dana bili na trgu, gdje je vaš kolega, koji stoji sada tu, napadnut, koji su išli prosvjedovati protiv testiranja. Tako da su se COVID potvrde sada pretvorile u pozive na linč.

Na popisu se našao i predsjednik Milanović, što ga je iznenadilo, no, kaže, na sličnom je popisu već bio u vrijeme šatora u Savskoj.

– Ta vrsta javnog proskribiranja i poziva na linč na platformi ti si hrvatski izdajnik. A tko si ti, majke ti tvoje, bivša komunjaro, o takvim ljudima se radi, to je huškanje. Prema tome, ja nemam straha i bojazni za svoj fizičku sigurnost, ali čini mi se da

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: