Nedjelja, 3 ožujkaStranica o Hrvatski
Shadow

HTV iz Lavova: U Buči se nastavlja iskopavanje masovne grobnice

Ruskim će snagama vjerojatno trebati znatno obnavljanje zaliha prije nego što se organiziraju za operacije koje planiraju izvesti na istoku zemlje. Situaciju u Ukrajini iz Lavova prati repoter HTV-a Petar Vlahov.

– U Buči, blizu mjesne crkve nastavlja se iskopavanje masovne grobnice, pod budnim okom ukrajinskog državnog odvjetništva i pravobraniteljice. Pretpostavlja se da bi se moglo naći između 250 i 300 žrtava. Rusi najavljaju kako bi uskoro mogli otkriti zločine koje su počinili ukrajinski vojnici u Mariupolju, rekao je Vlahov.

Petar Vlahov je rekao kako se čini da je u 41 dan otvorene invazije Rusije na Ukrajinu, rat izvan svih okvira i izvan zdravoga razuma.

– Istina je da ruske snage napreduju na liniji preko Izjuma i Slovjanska, osvojeno je nekih 7 kilometara teritorija. I večeras se vode tamo žestoke borbe. Svježe snage druge ruske armije, stižu preko Belgoroda, ali i s područja Bjelorusije, koja je najpouzdaniji saveznik, stižu zalihe opreme i svježe ruske snage. Rusi su odlučili provesti drugu fazu rata i privesti je u svoju korist, rekao je Vlahov u uvodu za Dnevnik.

Kad se govori o Mariupolju, Vlahov kaže da je on postao klaonica za civile i vojnike jedne i druge strane.

– Tamo više ne znamo tko ima prednost i tko osvaja ili uspješno se brani. Definitivno je da su tamo počinjeni zločini nad civilima. Nakon scena zločina koje su isplivale pred UN-om, Putin je doživio i drugi poraz. Prvi poraz je doživio na početku invazije, kad nije uspio osvojiti Kijev, kada nije uspio srušiti s vlasti Zelenskog, a drugi je poraz ovo što čini njegova vojska, ovi ratni zločini, koji su na neki način zgrozili cijeli zapadni svijet, naglasio je.

Rekao je kako su danas opet na dnevnom redu bili civilni ciljevi.

– Ispred Mariupolja potopljen teretni brod, pod dominikanskom zastavom,

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: