Subota, 27 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Hus: Izgubili smo brata i prijatelja

S nevjericom je dočekana vijest o iznenadnom odlasku Akija Rahimovskog. Parni valjak tužnu vijest objavio je na društvenim mrežama. U spomen na preminulog pjevača HTV je na Drugom programu emitirao snimku koncerta Parnog valjka u pulskoj Areni 2016. Snimku koncerta možete pogledati i na našem YouTube kanalu:

– Uopće ne znam što bih rekao, mi smo se čuli u 8.30 ujutro, taman me nazvao kad sam bio na švicarskoj granici. Ne vjerujem jednostavno da je moguće da se to dogodilo. Zvučao mi je dobro, neku energiju pozitivnu sam osjećao. Veselio se ovim svirkama koje nas čekaju. Aki je bio realiziran na bini. Izgubili smo brata i prijatelja. Ne znam, imam želju da se probudim iz svega ovog pa da bude neka druga istina – rekao je za HTV Husein Hasanefendić Hus.

Cijeli je život Akija Rahimovskog prožimala glazba. Od rodnoga Niša, preko njegova Skoplja u kojem je išao u glazbenu školu, do voljenog Zagreba, ispisivao je svoj zvjezdani status na glazbenoj sceni. Njegovo ime ostat će sinonim Parnoga valjka u kojem je od sredine sedamdesetih, uz prijatelje Huseina Hasanefendića i Juricu Pađena, počeo graditi karijeru.

– Jedan od najvećih šoumena i pjevača, ne u Hrvatskoj, nego u cijeloj regiji. Ne znam tko bi ga mogao zamijeniti jer je on naprosto toliko bio poseban, upečatljiv i drukčiji – kaže Jurica Pađen.

Hrvoje Horvat, glazbeni kritičar kaže – imao je glas, veliko srce i uspijevao je sve pjesme interpretirati na način kao da su njegove.

Poseban glas, posebna energija, drukčiji od drugih. A opet tako jednostavan. “Mislim da je veličina u jednostavnosti. To je najteže dobit, vjeruj mi” – rekao je jednom.

I baš mu je to uspijevalo, ne samo na sceni pred publikom nego i među mnogobrojnim prijateljima i kolegama glazbenicima.

– Nevjerojatna je bila ta njegova samozatajnost. Došao bi u studio na probu,

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: