Četvrtak, 18 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Hygge božićna čarolija

Hygge, danski koncept življenja za kojim su mnogi posljednjih godina poludjeli, a potiče na stvaranje tople atmosfere i uživanje u dobrim stvarima s dragim nam ljudima. Priznaje osjećaje i trenutak, bez obzira da li smo sami ili s prijateljima. Ovaj koncept malih rituala koji usrećuju posebno je važan zimi za hladnih dana s dugim noćima, niskim temperaturama, blijedim bojama i nedostatkom sunčeve svjetlosti. Stoga vam danas donosimo nekoliko savjeta i puno primjera za ukrašavanje doma na Hygge način, a kako stvoriti ambijent koji će vam omogućiti da se osjećate ugodno, saznajte u nastavku.

 

Pregled sadržaja

Dekor

Božić je vrijeme kada zbog niskih temperatura ne možemo puno vremena provoditi n otvorenom, stog je neophodno eksterijer unijeti u interijer. Prirodni ukrasi koje svi volimo poput borova, šišarki, češera bobica i voća više su nego dobrodošli u stvaranju hygge božićne atmosfere.

Ovdje bismo istaknuli da za stvaranje Hygge ugođaja ne trebate trošiti dodatna sredstva već možete koristiti ono što već imate. Potražite neke uradi sam tutorijale na webu kako biste stvorili personalizirane ukrase,  napravite  kolačiće ili tortu i podijelite ih s voljenima.

 

 

 

Izbjegavajte formalne prostore poput blagovaonice i osmislite nešto udobnije. Učinite vaš kućni dekor i prostor praktičnijim s više sklada, promijenite neiskorištene i neuređene kutke i ispunite ih životom i ljubavlju.

Svjetla

Prije svega, izbjegavajte glavnu rasvjetu, ugodan i opuštajući prostor jednostavno ćete dobiti lampicama. Pritom, nemojte ograničavati svjetla samo na svoje veliko božićno drvce: mislite izvan okvira i postavite lampice u police za knjige ili oko prozora. I razmislite o zadržavanju treperavih lampica i u siječnju.

Upalite svoje svijeće i koristite one mirisne! Svijeće će vam pomoći da stvorite raspoloženje i ambijent, upotrijebite ih i za svoje stolne okvire. Pokušajte napraviti sami svijeće, ako želite da vam dom miriše po omiljenim mirisima.

 

 

 

Tkanine

Koristite udobne materijale, Božić u Hygge duhu čine mekane stvarčice popu vesta i krzna. Pleteni, plišani ili krzneni (umjetni) jastuci, sagovi više su nego dobrodošli, a možete ih koristiti na bezbroj načina. Uživajte u Božiću!

Foto: Pinterest

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: