Petak, 24 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

I dalje stižu osude zbog neobjašnjivog napada na željezničku postaju u Kramatorsku

Svijet je zgrožen novim zločinima i ubojstvima u Ukrajini. I dalje stižu osude zbog neobjašnjivog napada na željezničku postaju u Kramatorsku, gdje su civili čekali evakuaciju. Otkrivaju se nove masovne grobnice u gradovima oko Kijeva, Buči, Irpinju, Borodjanki, a neki mediji prenose izjavu gradonačelnika Makariva da su pronašli zakopana tijela 132 civila. Rusija i dalje sve negira te za strašne zločine i raketiranja optužuje Ukrajinu. Pregled događaja u Ukrajini za Dnevnik u podne HTV-a donio je Danko Družijanić, upozoravamo na uznemirujuće snimke:

Ključni događaji:

●  Nastavlja se potraga za tijelima, a možda i ponekim čudom preživjelim stanovnikom Borodjanke. Spasilačke ekipe kopaju u ruševinama koje su ostavili Rusi. Mjesto je posjetio ministar unutarnjih poslova Denis Monastirski, mjerodavni skupljaju dokaze o zločinima protiv civila.

● Predsjednik Volodimir Zelenski u intervjuu za američki CBS naveo je Vladimira Putina kao jednog od mogućih krivaca u lancu zapovijedanja, za taj i druge zločine.

● Satelitske snimke pokazuju mjesto jučerašnjeg napada projektilom na željezničku stanicu u Kramatorsku, na istoku Ukrajine. Za smrt najmanje 52 osobe Ukrajina optužuje rusku vojsku, no ona odbacuje odgovornost te tvrdi kako je za razaranje kriva Ukrajina.

● Ne izvještavaju svi jednako. Izvjestitelj kineske televizije obišao je ostatke nekada glasovitog kazališta u Mariupolju. Potvrdio je da je četvrtina objekta izgorjela, no navodi kako nema dokaza o eksploziji te da se točne okolnosti tek trebaju utvrditi. Ukrajina je tvrdila da su kazalište iz zraka pogodili Rusi, oni, pak, kažu da je krivac postrojba Azov. U tom se gradu i dalje vode teške borbe.

● Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Kijevu čelnici Europske unije obećali su mogućnost ubrzanog postupka primanja Ukrajine u Europsku uniju. Govorili su o svojim dojmovima, ali i učincima sankcija na Rusiju.

● Ono što je donedavno bilo nezamislivo, sada najavljuje njemački kancelar. Ta bi zemlja mogla potpuno prestati uvoziti rusku naftu. S plinom će ići teže, no

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: