Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

I HDZ BiH i SDA-ova koalicija uvjereni u pobjedu u Mostaru

Lokalni izbori u Mostaru, koji su održani nakon punih 12 godina u uvjetima epidemije, protekli su bez većih gužvi i problema. Svih 150 redovitih biračkih mjesta otvoreno je na vrijeme, a malo više od 100.000 birača glasovalo je do 19 sati. Biralo se između 370 kandidata raspoređenih na listama. Izbore je pratilo 1717 promatrača.

➡️ Nakon punih 12 godina održavaju se lokalni izbori u Mostaru
➡️ Grlić Radman: Praznik demokracije i nagovještaj izbornih reformi

I najjača hrvatska stranka HDZ BiH i bošnjačka koalicija predvođena Strankom demokratske akcije (SDA) objavile su da očekuju pobjedu na izborima u Mostaru, dok se službeni rezultati očekuju oko ponoći.

U HDZ-u BiH očekuju najmanje 15 mandata u Gradskom vijeću Mostara. U Hrvatskoj republikanskoj stranci očekuju dobar rezultat, no ne govore o mogućem broju osvojenih mandata. Zanimljivo je da je jedan mandat osvojila srpska lista “Ostajte ovdje”. Prema podacima središnjeg izbornog povjerenstva BiH, izlaznost je bila 55 posto, što znači da je glasovalo 83.000 građana Mostara. Izlaznost je u području jugozapadnog Mostara, većinski naseljenog Hrvatima, bila 49,9 posto, izvijestio je za Dnevnik 3 HTV-ov dopisnik Ilko Barbarić. 

Predstavnici HDZ-a tvrde da će imati najviše vijećničkih mandata.

– Mi ćemo biti najsnažnija politička stranka u gradskom vijeću Mostara, rekao je novinarima predsjednik lokalnog HDZ-a Slaven Zeljko.

Optimističan je i kandidat te stranke za gradonačelnika Mario Kordić. Nadam se da će rezultati biti kakvi i očekujemo. Sretan sam da smo cijelu priču doveli do kraja i očekujem početak uspješnog rada, rekao je.

Pobjedi se nada i predsjednik glavnog odbora SDA Šerif Špago. Iako smo očekivali veću izlaznost svejedno očekujemo pobjedu, rekao je Špago. On vjeruje da će stranka imati dovoljan koalicijski potencijal za izbor gradonačelnika Mostara.

Nositelj liste BH bloka koji čine SDP BiH i Naša stranka Arman Zalihić rekao je večeras da njihovi podaci govore o “ohrabrujućem rezultatu na

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: