Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Indonezija: Pronađena olupina Boeinga 737

Autor: V.K./Hina/HRT

10. 01. 2021.   prije 1 sat

Indonezijska vojska pronašla je u moru sjeverno od glavnoga grada Džakarte olupinu Boeinga 737 koji se srušio nedugo nakon polijetanja prema Borneu.

Vlasti su objavile da su locirale crne kutije koje bi mogle otkriti uzrok pada. Dijelove olupine prije su izvadili ronioci s dubine od 23 metra. U zrakoplovu je bilo 56 putnika i šest članova posade. Članovi obitelji pozvani su da daju uzorke DNK.

Indonezija locirala crne kutije iz srušenog zrakoplova

Indonezijske vlasti u nedjelju su locirale crne kutije zrakoplova Sriwiyaja Aira koji je pao u more ubrzo nakon polijetanja iz prijestolnice Džakarte, a ranije su već pronađeni dijelovi ljudskih tijela i zrakoplova.

Otkriveni signali koji bi mogli dolaziti s nestalog zrakoplova

Indonezijske vlasti objavile su da su otkriveni signali s dvije lokacije u Javanskome moru koji bi mogli dolaziti iz crne kutije zrakoplova Sriwijaya Aira koji je u subotu nestao s radara, samo četiri minute nakon polijetanja iz Jakarte za Pontianak, dok su spasilačke ekipe u moru pronašle dijelove ljudskih tijela i komade zrakoplova.

➡️ Indonezija: Traje potraga za nestalim zrakoplovom

U nestalom zrakoplovu bila su 62 putnika i člana posade.

– Uvjeren sam da ćemo vrlo brzo pronaći zrakoplov, izjavio je član indonezijskog ratnog zrakoplovstva uključen u potragu.

Potraga za zrakoplovom fokusirana je na šire područje

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: